G4Media.ro

270 de miliarde de dolari nu au putut opri declinul demografic în…

Photo by JUNG Yeon-Je / AFP

270 de miliarde de dolari nu au putut opri declinul demografic în Coreea de Sud, unde rata natalității se prăbușește

Rata de fertilitate din Coreea de Sud, deja cea mai scăzută din lume, a scăzut la un nou minim record în 2023, sfidând miliardele de dolari cheltuite de țară pentru a încerca să inverseze tendința, în timp ce populația s-a redus pentru al patrulea an consecutiv, notează The Guardian.

Numărul mediu de copii așteptați pentru o femeie sud-coreeană în timpul vieții sale reproductive a scăzut la 0,72, de la 0,78 în 2022, au arătat miercuri datele de la Statistics Korea.

Din 2018, Coreea de Sud a fost singurul membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) care a avut o rată sub 1.

Guvernul sud-coreean a transformat în prioritate națională inversarea scăderii ratei natalității și a promis în decembrie că va veni cu „măsuri extraordinare” pentru a aborda situația.

Între timp, înainte de alegerile din aprilie, principalele partide politice din Coreea de Sud au promovat eforturi pentru a stopa declinul demografic, printre care mai multe locuințe publice și împrumuturi mai ușoare, cu scopul de a calma temerile legate de „extincția națională”, pe măsură ce ratele de fertilitate se prăbușesc.

Accentul pus de partide pe populație în campaniile lor electorale reflectă o alarmă tot mai mare după ce cheltuielile de peste 360 de miliarde de woni (270 de miliarde de dolari) în domenii precum subvențiile pentru îngrijirea copiilor din 2006 nu au reușit să inverseze ratele scăzute record ale fertilității.

În Coreea de Sud, căsătoria este considerată o condiție prealabilă pentru a avea copii, însă numărul căsătoriilor este în scădere, principalul motiv fiind reprezentat de povara financiară ridicată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Decret, minim 2 copii/femeie.