G4Media.ro

VIDEO 25.000 de euro pentru sociologul bătăuș Mirel Palada ca să studieze…

sursa: gov.ro

VIDEO 25.000 de euro pentru sociologul bătăuș Mirel Palada ca să studieze traficul din București. Contract cu dedicație de la una din companiile lui Firea

Un contract de 116.000 de lei a fost atribuit de Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA firmei Cercetare Consultanță Sociologică „Sociopol” SRL, care aparţine fostului purtător de cuvânt al guvernului Victor Ponta, Mirel Palada. Contractul a fost atribuit fără licitaţie publică în mai puțin de trei minute. Conform înţelegerii, Sociopol ar trebui să cerceteze sociologic părerea bucureştenilor despre trafic. Potrivit unor specialiști consultați de G4Media.ro, astfel de studii costa între 10 mii și maxim 15 mii de euro.

Mirel Palada a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta. Este cunoscut și pentru episodul din septembrie 2017, când l-a agresat fizic pe senatorul USR, Mihai Goţiu, în timpul unei pauze publicitare, în contextul în care ambii participau la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV.

Contractul. Înţelegerea dintre Mirel Palada şi firma înfiinţată din dorinţa Gabrielei Firea a fost parafată pe 18 octombrie 2018. Autoritatea a lansat licitaţia la 15:36, iar Sociopol a făcut oferta la 15:58. Trei minute mai târziu, condiţiile erau acceptate de autoritate.

Conform ofertei publicate, Sociopol va face o „cercetare sociologica de tip cantitativ, ancheta pe baza de interviuri structurate aplicate prin intermediul chestionarului de opinie de către operatorii de interviu.

Cercetare probabilistica, pe baza de eșantion reprezentativ la nivelul populației dintr-o comunitate urbana foarte mare ” Vor fi 2000 chestionare completate prin metoda culegerii de date telefonice (CATI).

Datele urmează să fie strânse timp de 19 zile de la semnarea contractului.

Compania Municipala Managementul Traficului. Compania Municipală Managementul Traficului este firma primăriei care „a fost înființată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 98/2017, cu obiectivul de a moderniza sistemul de management al traficului în Municipiul București, prin asigurarea circulației rutiere fluente precum și îmbunătățirea calității serviciilor, creșterea confortului, protecția mediului, în conformitate cu politica europeana privind o noua cultura a mobilității urbane.”, după cum rezultă din propria prezentare

Oficial, ar trebui să aibă 259 de posturi, dintre care 90 (34%) să fie non-operaţionale, adică şefi. Salariile membrilor din consiliile de administraţie şi ale directorilor generali merg de la 4419 lei – administratorii neexecutivi, până la 16.274 de lei – administratorii executivi şi directorul general – brut pe lună. Firma este condusă de Mădălina Șerban care are, conform cv-ului, experienţă în achiziții, dar fără experiență relevantă de management. Mădălina Șerban a lucrat la Romelectro S.A., societate despre care presa a scris că ar fi deținută de oameni conexați cu Dan Ioan Popescu, fost ministru PSD al Economiei.

Preşedintele Consiliului de Adminstraţie este Emanuela Jugănaru, Director General Adjunct – Direcția Dezvoltare și Politici Economice a RATB. Până la această dată, compania a mers pe pierdere, la jumătatea anului declarând la fisc o pierdere de 1,3 milioane de lei.

Asociatul unic al firmei de Cercetare Consultanta Sociologica „Sociopol” SRL este Mirel Theodor Palada şi are, ca obiect principal de activitate „studierea pieței și sondarea opiniei publice”. Conform site-ului Ministerului de Finanţe, firma nu a depus bilanţ contabil decât în anul 2013, când a avut o pierdere de 74 de lei. De atunci, nu mai apar date financiare pe site-ul public.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

(Sursa Foto: gov.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Asta au votat bucurestenii. Daca vroiau altceva, votau altceva.

  • Care e de fapt problema in ceea ce spui tu:
   1. nepasare
   2. oamenii uita un lucru foarte important: nu noi lucram pentru parlament/guvern/senat/consilieri/primari, ci invers
   3. au fost alesi (sau nu, dupa caz) de cetateni, deci trebuie sa respecte promisiunile
   4. oamenii ii pot trage la raspundere

   Dar e mai placut acasa la caldurica, la mare, la munte si sa „nu se bage in politica” desi, nu are treaba cu politica ci cu un drept constitutional.

   Dar asa e romanul: somnambul.

  • Sa nu-l uitam pe orgoliosul de vesnic_candidat Cataaaaaaaalin PREEEEEEDOIUUUUU!
   Fara de care il aveam primar acum pe Nicusor DAN. Adica fara companii municipale, milioane la catedrala, etc.

   Cataline, mare om esti! Acum dispari!

 2. Se numeste sociopat nu socolog, va rog sa fiti atenti la exprimare!

 3. Adica ia si tu bosule 25000 sa nu faci nimic. Ii spun eu lu curva de firea pe degeaba ca bucurestenii au o parere f proasta despre trafic. Dar asta nu e ceva nou ba mai mult nici nu se va imbunatati nimik in urma pomenii de 25000 date catre acest infractor. Arestati toti si confiscate averile.

  • Daca am dori cu adevarat sa iasa la iveala averi si persoane de care nimeni nu a auzit ,
   ne-am mobiliza si am solicita adoptarea unei legi precum Legea 18 DIN 24/6 /68 .
   Dar sunt sigur ca ar fi mare suparare in toate sferele societatii .

 4. De asta au fost create societatile…pentru sifonarea de bani la oamenii de la partid !
  De asta vrea si Duie Mragnea Fondul Suveran…pentru o sifonare in stil mare.

 5. Nu va luati de asta ca musca lantul !

 6. borfasii au luat tara pe persoana fizica

 7. De aproape 30 de ani in Romania nu se face nimic pentru romani,politicienii fura si nimeni nu raspunde;tragedia este ca in 100 de ani vom fi 5.000.000 de „romani”,jumatate bolnavi,jumatate care nu vor sti romaneste si tara va face implozie.Mai rau,cimitirele nu vor mai avea cruce.

 8. asta e nivelu tarii. 5.300 € pt a iv-a aglomeratie din lume
  asta e nivelul haitei rosii, sa sara la bataie

 9. 25.000 € pentru a da 2000 de telefoane?
  Adică „a da telefoane”, înțelegeți voi… sondajele lui Palada indică doar ce vrea cel care a comandat sondajul. În cazul ăsta, sondajul va arăta că în București nu prea e trafic, se circulă cu 180 km/h (dacă te cheamă Oprea), locuri de parcare sunt peste tot, iar oamenii sunt extrem de mulțumiți de revoluția în trafic promisă de Fifi. Și asta fără să mai vorbim de autobuzele turcoaz.

  Daaar… 25.000 € ??? Fifi dragă, îți fac eu sondajul cu doar 20.000 €!

 10. Daca am dori cu adevarat sa iasa la iveala averi si persoane de care nimeni nu a auzit ,
  ne-am mobiliza si am solicita adoptarea unei legi precum Legea 18 DIN 24/6 /68 .
  Dar sunt sigur ca ar fi mare suparare in toate sferele societatii .

 11. Un SOCIOLOG studiaza TRAFICUL ?!! Cineva e dement………….(De gunoiul toxic respectiv ma opresc sa ma exprim chiar si aici…)

 12. FACE FIREA CE VREA CU BANII FRAIERILOR, POULIMEA ADICA, CUM DUIOS A NUMIT-O OSUL DE SECURISTI, OPRESCU.

 13. Când o să vă implicați în aducerea la lumină a acestui subiect (vezi link -știm că știți…) domnul Ciutacu și domnule Palada… abia atunci o să fiți eroi naționali, dar nici atunci nu veți fi mai inteligenți decât poporul de proști (cum credeți voi!) fiindcă nu aveți decât gradul de deștepți. Mi-am permis să vorbesc cu voi pe tonul pe care ați demarat mascarada asta, doar pentru că altfel nu puteți pricepe.
  Vă dau un tips:
  Bă, vă duceți la vale cu șefii! ?
  Faceți ce trebuie! Ajutați-i să plătească singuri… ?
  Dacă totuși mă înșel în privința voastră, veți primi scuzele mele public după ce o să faceți ce nu faceți. Știți cum putem fi contactați…sau aflați voi …
  FURTUL DE IDENTITATE – CRIMA ORGANIZATĂ DIN INTERIORUL ORGANELOR STATULUI