G4Media.ro

După valul de români întorși din Italia, au început să vină autocarele…

Sursa foto: TimpOnline.ro

După valul de români întorși din Italia, au început să vină autocarele din Spania

În timp ce cursele terestre între Italia și România au fost sistate, autocarele din Spania continuă să aducă în țară numeroși compatrioți încărcați cu multe bagaje. Oamenii nu recunosc faptul că ar fugi de coronavirus, ci pretind că li s-au încheiat contractele, scrie TimpOnline.ro.

Autocarul unei firme de transport internațional a adus în țară deja numeroși bistrițeni care au muncit în Spania. Încărcați cu multe bagaje, dintre care lăzi și plase întregi de portocale și lămâi, oamenii – majoritatea de pe Valea Someșului Mare – au declarat că s-au întors acasă fiindcă nu ar mai fi de lucru până în luna mai.

”Eu am lucrat la tăiat de vie în zona Madridului. S-a terminat. Am venit acasă că aici am de lucru la țară. Până în luna mai nu mai este de muncă în agricultură. Numai spaniolii mai au de arat și de pregătit terenul. Eu mi-am adus ulei de măsline, alții au adus portocale și lămâi. Am descărcat din autocar vreo 200 de kg numai pentru Rebra”, ne-a spus Vasile Scridonesi, care susține că, până să plece el din Spania, lumea nu a început să se teamă de coronavirus și nu a devastat magazinele ca în alte țări.

Citește articolul integral pe TimpOnline.ro

Spania a trecut miercuri de pragul de 2.000 de persoane infectate cu coronavirusul Covid-19, dintre care mai mult de jumătate în capitala Madrid (1.024), în timp ce numărul deceselor provocate de acest virus a ajuns la 47. Detalii aici

Deocamdată, pentru românii veniți din Spania nu există nicio restricție, nici măcar izolarea la domiciliu.

Citește și

Autoritățile s-au răzgândit: Cetățenii care vin în România din Spania sau Franța nu intră în carantină și nici nu trebuie să se izoleze la domiciliu / Nici Germania nu mai este considerată zonă roșie

Sursa foto: TimpOnline.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. :)))))))))))
    Adică are importanță că iei virusul in Spania sau in România?????
    Ce-o fi in capul ăstora ????

  2. Sa inteleg bine: dupa ce n-ati cotizat cu impozite si taxe (okay, stiu povestea cu banii trimisi acasa, dar suma e mai mica decat cea care ar fi fost colectata dupa munca din tara, si in afara de asta e o scuza colectiva nu individuala, pt ca sunt multi care nu a trimis nimic), vreti acum sa beneficiati de sistemul nostru de sanatate si asa batut la cap. Fain!

    • Esti prea prost ca sa pricepi. Hai jet!

    • Tu esti mai batut in cap decat sistemul de sanatate.

    • Dar pentru voi doi, munca la negru e laudabila? In afara de asta, de mergi mii de km? ca sa infectezi pe drum inca pe multi altii?

      Lasa bai, ca va lasa Orban sa votati 3 zile la alegeri! Diaspora paupera si prost educata!

    • Munca la negru nu mai e in floare asa cum era in 2010 ca sa nu mai spun ca in Romania munca la negru sau la gri este la ea acasa ceea ce te face un ipocrit. Si parintii mei au lucrat afara, initial la negru, dar au cautat cat de repede un angajator ce ofera contract. Taxe au fost platite la locul angajarii, impozite pe casa, pamant in tara plus miile de euro trimise anual la copii si banii injectati in economie cand veneau acasa „sa faca treaba pe langa casa”. De 4 ani lucreaza amandoi in tara.
      Inceteaza sa fii ipocrit in privinta celor ce muncesc afara.
      Daca cei ce se intorc in tara nu se izoleaza cand ajung acasa vor suporta consecintele. Iar in final, cu sau fara autoizolare toata lumea va fi infectata, estimarile facute de WHO sunt de 30-70% din populatia globala. Sunt conservative estimarile astea.

    • Zi-le Sandokan,zi-le,fara numar!Ai dreptate!Cei care blameaza,au rude si neamuri care,din cauza desfiintarii locurilor de munca de pe plan national pentru prosti,au fost nevoiti sa pribegeasca.Se dau jupani, in diaspora,in tara nu stiu a pune doua bete in cruce.Acum li se ofera o sansa,in acest ultim sens.La propriu.

    • Avand in vedere ca pt tine e laudabil ca ratatii de la psd au produs acest exod in masa al romanilor, da, si pt mine e ok ca muncesc la negru. Dar nu pricep de unde deduci tu ca munceau toti la negru si generalizezi?
      Cred ca diaspora aia paupera e mult mai prospera decat daca ramanea in tara. Dar “e grele” astea pt tine.

    • @Sandokan – Înțeleg si punctul tău de vedere. Corectitudinea este undeva la mijloc.
      Adica este mai corect ca UE sa pompeze miliarde de euro in imigranți de pe alte continente care nu au cotizat niciun ban la niciun fel de asigurări de sănătate sau sociale aici, nici ei nici familia/neamurile lor, si nici nu au plătit taxe (pe case, teren, TVA la produse), decat sa-si ajute acum cetățenii care nu au lucrat in ultimii ani sau lucrau fără contracte de munca prin Italia si Spania?

      Eu zic ca UE sa înceapă sa doneze pentru cetățenii ei aflați la nevoie si sa lase naibii actele de caritate cu străinii, ca nu este ONU.
      Ia de la noi sa dea la alții si acum nu mai are pentru noi? Eu am cotizat 10 ani la CAS in România si nu am avut o zi de spitalizare, iar analizele de rutina mi le-am facut la o clinica privată. Prefer ca banii aia economisiti de pe spinarea mea sa fie folosiți pentru alți romani, indiferent de situația lor, nu pe achiziții fraudate care sa îmbogățească mafia.
      Din cei care se întorc din alte tari – cei care au bani, sa plătească, ceilalți sa fie tratati gratuit. România sa ceara in plus bani de la UE exact pentru situația celor veniți din tari străine cu sau fără contracte de munca.

      Iar dacă nu mai sunt bani la bugetul de sănătate pentru cei din tara (șomeri declarați si nedeclarați) sa înceapă sa colecteze donații de la marii bogătani pe care i-a înavuțit cu contracte de milioane de euro in ultimii zeci de ani. Cum au putut sa pompeze in ei si in afacerile lor zeci de miliarde de euro anual, 20% din PIB-ul României dus pe achiziții, bani plătiți de toti romanii si ajunși doar in conturile șmecherilor – sa înceapă sa pompeze inapoi către cei pe care i-au furat si discriminat neasigurându-le contracte sau locuri de munca decente, pentru nivelul calificării lor.

  3. Daca vrei sa „degajezi” o tara de alte nationalitati sau sa inchizi granite, acum este momentul.

  4. Diasporenii integrati socio-profesional in statele respective,nu cred ca se inghesuie la revenirea la bastina. Ei au creiere functionale si profesii/meserii pe masura.Ceilalti,care se dau iubitori de neam,ori sunt prea cretini,ori sunt credinciosi practicanti carora le-a spus dumnezeu ca nu sunt purtatori si transmitatori de virusuri.

  5. Nu se întorc toți românii, doar cei sezonieri,curvele care au rămas fără clienti,fraierii plini de datorii ,care au pierdut casele în rate și pleacă de foame,tiganii,și toți cei care nu au știut să își pună deoparte nici un ban.eu sunt de 18 ani în nordul italiei, stau foarte bine,nu am nici o datorie,am frigiderul plin,congelatorul la fel,stau acasă, citesc ascult muzică și nu fug NICĂIERI !!!!!