G4Media.ro

24 de milioane de euro din PNRR pentru Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu…

Foto: MemorialulRâmnicuSărat.ro

24 de milioane de euro din PNRR pentru Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat și Muzeul Holocaustului. Contractele de finanțare au fost semnate

România va avea două noi muzee datorită finanțării europene prin PNRR. E vorba despre Muzeul Holocaustului şi Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat, ale cărora contracte de finanțare au fost semnate marți dimineață. Valoarea celor două contracte este de 15 milioane de euro plus TVA pentru Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România și 9 milioane de euro plus TVA pentru Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu-Sărat, potrivit Agerpres.

Fondurile pentru obiectivul de la Râmnicu Sărat vor susține atât restaurarea închisorii comuniste şi amenajarea sa ca muzeu, dar și realizarea unei expoziţii permanente şi a unui centru educaţional privind comunismul în România.

Contractele au fost semnate la guvern de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, şi preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Daniel Şandru.

Cele două muzee vor fi administrate de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Bun. Se vor aloca fonduri suficiente.
  Dar cine se va ocupa de lucrări?

  Că șmecheri de Buzău „ie mulți”.
  😸

 2. 24 de milioane de euro???? Dar ce construiesc frate aia acolo, banca de investitii?

 3. Irigatii NU, muzee DA!!!
  „Prioritati” ciudate in PNRRul care asa cum spunea dna Ursula:
  „Bugetul pe termen lung al UE și NextGenerationEU(NGEU – instrumentul temporar conceput pentru a stimula redresarea) formează cel mai mare pachet de stimulente finanțat vreodată în Europa. Un cuantum total de 2 018 miliarde EUR (în prețuri actuale*) ajută la reconstruirea Europei în perioada de după pandemia de COVID-19. O reconstrucție prin care Europa va deveni mai ecologică, mai digitală și mai rezilientă.”
  Ciudat!!!

  • Nu este ciudat, Ministerul Educatiei va pune obligatoriu ora de Holocaust in scoli si licee din anul scolar 2023 iar Muzeul tematic e previzionat sa se deschida in 2024.

  • @Joy: OK, din ce Capitol a PNRR vor veni BANII?!!!!