G4Media.ro

23 de persoane au fost arestate în New York pentru că nu…

Sursa foto: Pixabay

23 de persoane au fost arestate în New York pentru că nu au respectat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii

Poliţia din New York a arestat 23 de persoane, în parcul Washington Square din Manhattan, în contextul nerespectării interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii în zonă, transmite dpa, citată de Agerpres.

Poliţiştii au înconjurat mai multe persoane care au refuzat să părăsească parcul respectiv sâmbătă după 22:00 (duminică ora 02:00 GMT), oră la care intră în vigoare interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în zonă.

Mai multe persoane au lovit poliţiştii cu pumnii, opt ofiţeri fiind răniţi. Poliţia a reacţionat folosind spray cu piper.

Interdicţia de circulaţie în parcul respectiv a fost decisă de consiliul local împreună cu locuitori din zonă pentru a descuraja traficul de droguri.

Matthew Damante, absolvent al Universităţii New York, se afla în parc cu o oră înaintea incidentelor. ”Eram acolo cu aproape o oră înainte de a se întâmpla toate acestea. Poliţia avea peste 50 de vehicule pe străzile din jur pentru a forţa oamenii să iasă din parc. Intenţia de a folosi forţa excesivă era palpabilă”, a explicat el.

Trei dintre cele 23 de persoane arestate au primit somaţii, iar pe numele celorlalţi 20 au fost emise procese verbale pentru ultraj, obstrucţionare a administraţiei guvernamentale, opunere la arest, circulaţie a pietonilor pe calea rutieră, comportament dezordonat şi demonstraţie neautorizată.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca in SUA , aceasta actiune face parte din demos, la noi, progrestii ce ar fi spus la o asemenea interventie?