G4Media.ro

21.500 de români din afara țării au votat deja pentru alegerile parlamentare,…

21.500 de români din afara țării au votat deja pentru alegerile parlamentare, programate duminică, 6 decembrie

Procesul electoral în cadrul alegerilor parlamentare este în desfăşurare în străinătate, unde până sâmbătă la 7.00, ora României, au votat peste 21.500 de români din afara ţării.

Potrivit datelor publicate online pe platforma Autorităţii Electorale Permanente, 21.329 de alegători au votat prin corespondenţă, iar 273 şi-au exercitat dreptul la urne, numărul total de votanţi la ora 7.00 fiind 21.602.

Sunt deschise secţii din Afganistan, Armenia, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Belarus, China, Cipru, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Filipine, India, Irak, Japonia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Malaezia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Rusia, Qatar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Turkmenistan, Ucraina, Turcia, Thailanda.

Prima zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secţiilor de votare din restul ţărilor, la ora locală 7.00. Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, ultimele urmând să fie deschise secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii şi Canadei.

Românii din afara ţării au la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare, sâmbătă şi duminică, între ora locală 07.00 şi ora locală 21.00, cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, în aşteptarea exercitării dreptului de vot

Sursa Foto: MAE/ vot diaspora/Arhivă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Prea putini pentru a stârpi definitiv penalii roșii.

  • Alarma falsă, 21000 fiind cei care au votat prin corespondenta, 700 vot fizic… Adică personalul de la ambasade și familiile lor… Probabil și membrii din comisii

 2. Emil tot , PSD o să câștige alegerile parlamentare și vor intra la guvernare iar după alegeri sa meargă la Cotroceni cu o propunere de premier să vedem față la ficus .

  • Totusi, nu crezi ca va veni si momentul in care mai toti componentii clicii de borfasi va ajunge in spatele gratiilor?

   Stii ca in starea de urgenta putea fi suspendata orice organizatie care punea in pericol aplicarea starii de urgenta! PSD sa-i multumeasca lui Johannis ca nu a ordonat armatei sa aresteze intreaga clica PSD! Astia pun Romania in pericol de 30 de ani!

   PSD sa-i multumeasca si lui Basescu, care in 2012 trebuia sa spele pe jos cu clica de borfasi ce submina statul de drept in acele momente.

   Stii de ce nu au facut-o! Ca sa nu submineze democratia! Dar merita riscul! De borfasii astia nu se poate scapa decat cu forta, pentru ca inca exista destui prosti si destule jigodii in tara asta care-i voteaza pe acesti nenorociti!

 3. Sunt foarte mulți români din diaspora care reclamă faptul că plicurile cu voturile nu au ajuns. Aseară au primit e-mail că votul nu a fost primit. Faceți un articol în care sa le spuneți acestor oameni că pot merge sa voteze la secție. Și aratati-le cum pot verifica daca votul lor a fost primit (în lipsa unui e-mail de confirmare/infirmare).

 4. Hopa, s-au înregistrat 40,000 cereri pentru vot prin corespondență, iar la AEP au ajuns doar 21,000 de plicuri?

  • AEP a trimis tarziu plicurile, nu au luat in calcul faptul ca serviciile postale au intarzieri din cauza crizei Corona. Pe mine m-au notificat privind trimiterea pe 9.11 si l-am primit pe 23.11. Doua saptamani pana in Elvetia. L-am trimis in aceiasi zi si a ajuns desi am avut ceva emotii. Cei carora nu le-a ajuns plicul pot vota fizic la o sectie de votare din afara, a specificat AEP.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.