G4Media.ro

178 de migranţi care încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în…

sursa foto: facebook

178 de migranţi care încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Europa dinspre Libia au fost salvați de marina tunisiană

Marina tunisiană a salvat 178 de migranţi de diferite naţionalităţi care încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Europa dinspre Libia, a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării, conform Agerpres.

Ministerul Apărării tunisian a adăugat că a recuperat cadavrele altor doi migranţi în trei operaţiuni de salvare în largul coastei de sud a ţării.

Migranţii, plecaţi din portul libian Zuara în noaptea de vineri spre sâmbătă, sunt originari din Egipt, Tunisia, Coasta de Fildeş, Siria, Bangladesh, Nigeria, Mali şi Etiopia.

Joi, Garda Maritimă tunisiană a salvat 267 de migranţi, majoritatea din Bangladesh, care porniseră de asemenea spre Europa dinspre Libia, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Începând din ianuarie, aproape 1.000 de potenţial solicitanţi de azil plecaţi din Libia pe mare şi-au încheiat traseul în Tunisia, un număr în creştere netă, a adăugat OIM.

Plecările din această ţară s-au înmulţi net în ultimii doi ani, la fel ca numărul de migranţi rătăciţi găzduiţi în Tunisia.

Centrele de primire din sudul Tunisiei sunt pline, a atras atenţia joi liderul Crucii Roşii tunisiene, Mongi Slim.

Între ianuarie şi aprilie 2021, s-au înregistrat 11.000 de plecări din Libia, adică un număr cu 73% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în special din cauza „deteriorării” situaţiei pentru străini în această ţară care încearcă să lase în urmă un deceniu din conflicte, conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

ONU a contabilizat cel puţin 760 de morţi în Mediterana între 1 ianuarie şi 31 mai 2021 şi 1.400 în 2020, relteaza Agerpres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daca tot platesc mii de euro la calauze, nu mai bine platesc biletul de avion ?