G4Media.ro

Întâlnire cordială Putin – Macron. Președintele Franței vrea să apropie Rusia de…

sursa foto: Twitter

Întâlnire cordială Putin – Macron. Președintele Franței vrea să apropie Rusia de Europa

Emmanuel Macron l-a primit pe Vladimir Putin la reşedinţa de vară a preşedinţilor francezi, iar cei doi au afişat o aparentă cordialitate şi o voinţă de a apropiere între Moscova şi Uniunea Europeană (UE) pe tema Ucrainei, în pofida dezcordurilor asupra mai multor altor subiecte, relatează AFP, citată de News.ro

Preşedintele rus, care a plecat înapoi la ora locală 23.30 (marţi, 0.30, ora României), a petrecut în total patru ore şi jumătate, luni seara, împreună cu şeful statului frabcez, dintre care două ore şi jumătate într-o întâlnire tête à tête, urmată de o cină.

Cu un buchet de flori în mână pentru Brigitte Macron, preşedintele rus a sosit zâmbind la Fortul Brégançon, pe coasta Mediteranei, şi a fost întâmpinat de către cuplul prezidenţial francez.

După câteva amabilităţi, cei doi, aşezaţi pe scaune în grădină, au discutat în faţa presei. În pofida unor convergenţe şi voinţei clare a lui Macron în vederea unei apropieri a Rusiei de UE, ei au avut păreri împărţite despre subiecte ca Războiul din Siria sau drepturile omului.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Macron e pesedist ciuma rosie! Ca Merchel! Ajungem noi la butoane si-i interzicem!

    • Glumesti?!!!… Sunt psd isti si ciuma rosie doar cei din România care au legaturi cu Moscova, cei din vest nu.
      Asta este motivul stupid pentru care ne-am izolat diplomatic de est, alimentand mereu cu un discurs mult prea agresiv relatiile cu Moscova, doar pentru ca da bine la electorat.
      Nemtii, austriecii, francezii, bulgarii, etc mult mai inteligenti, mai ales ungurii, care au relatii inteligente cu ambii poli de putere (Orban a fost primit la Washington si a venit Putin in Budapesta!)
      Acum suntem prizonieri interesului american in zona, interes crescut sub administratia Trump, daca vor reveni democratii, interesul va scadea si atunci marja de manevra a Rusiei va creste aici.

    • @Ionut, n-ai inteles nimic din votul popular… 😉

    • Hai sifon, trol de rahat. Mai ai copeici?! Nu le-ai cheltuit pe 100 de vodca?! FMM!!!

    • Avantajat ca e”la butoane”, trolul asistat al Mafiei PSD-ALDE „a inteles” macar ceva mai mult decat „nimic” din „votul popular”: ce vine dupa „po” si e inaintea lui „r”. „Restul”, vorba lui vax, mai incolo, ca acuma il doare capul deja de la atata „intelegere”. Dar i-a placut si cat a „inteles”, totusi si ar mai vrea.

  2. O sa apropie Rusia de Europa 🙂 apropierea se ba face in mod tradițional, prin romania, Ungaria și Polonia. Tot tradițional, Franța și Germania FOR aplauda de pe margine…

    • Este o piata enorma la est..supraproductia din Occident trebuie sa mearga undeva daca China si Sua nu mai cumpara lafel. Ar putea fii un boom al business-ului exportului. Romania are ce vinde?

    • Asa cum „o sa apropie” trolul incel harley de un cheesburger. „apropierea se ba face in mod tradițional, (virgula, ca sa fie si ea p-acolo) prin degtetele pline de grasime ale umflatului slinos. „Tot traditional” postacul analfabet mondial „aplauda de pe margine”

  3. Sa o apropie de mamica lui.
    Noi nu avem nevoie.Stim noi de ce.

  4. Dupa ce a invadat Crimeea nu s-a apropiat suficient? Macron vrea mai mult?

  5. deci asta primim daca votam ciolos si barna? mai multa rusie in europa? nu, multumesc. dupa psd , acum si usr vrea mai multa rusie?

    • eee, nu mai folosisera de mult fantosa ” Mr. K(ur)”. Dar pe cine ar trebui sa „votam” si ce sa „primim”? Ceilalti „noi”, astia altii decat trolii mafiei PSD-ALDE, „asteptam” pe Mr. K sa „ne ” spuna. Murim de k(ur)iozitate,

    • Au iesit postacii la produs, saracii. Daca n-ar dispretui munca cinstita acum ar fi la cules de rosii bio prin Teleorman nu la frecat menta pe serverele partidului, dar fiind si imbecili si puturosi nu pot spera la mai mult in viata.

  6. Salutari si de La Ciolos, coada de topor a lui Macron.
    Cu amandoi in veselie spre tatucu Putin.Asta primiti cu Barnel si Ciolas.

    • Ce se chinuie asta, saracu’, sa schimbe fantosele, sa para ca sunt mai multi :)))))))) il tradeaza „stilul” de exprimare si faptul ca e agramat. Face greseli de acelasi fel.

  7. Cum era aia cu dușmanul democrației europene, Rusia lui Putin?!
    Domnule Ciolos Macron, ce facem?

    • Ne „apucam” de Mr. K(ur) si „sarim”. Asta „facem”. Si „vedem” care ajunge mai sus. Ala ia premiul Trolul zburator.

  8. Cât timp șăd de vorbă, nu-i problemă… Numa’ să nu-i apuce păruiala, c-a lu’ Trump ie mai…

  9. Zic sa intre repede o declartie de la Baconschi, redactata de marele Armand Gosu, cu nevasta la MAE. Sau ceva cu Adrian Papahagi, care si-a teiis sora la ambasada de la Paris cand era la Baconschi a cabnet.
    Si toti trei trageau din greu ptr gloria Rusiei, cu ceva papica (ergo satisfactie) de la Plahotiuc, asa cum vroia al patrulea membru al clubului, ambasadorul de la Chisinau, Lazurca, acum aflat la Budapesta. Brrr!!!

    • Gresesti, analistii nostri dau una pe saptamana indiferent de ce se intampla pe Planeta. Ai platit 2000 de cuvinte, ai 2000 de cuvinte.

      Iar saptamana asta nu se lucreaza nici macar asa la bugetari. A fost Inaltarea, un fel de 23 August pe stil nou. A intors Maicadomnului glorios armele sau ceva.

  10. Predecesorii lui Macron erau interesati mai mult de relatiile Frantei cu Africa decat cu tarile UE, auzeam de dimineata pana seara „France-Afrique”. Macron este un politician de alta natura, mult mai ancorat in problemele europene. Bineinteles ca UE trebuie sa aiba relatii cu Rusia, de la egal la egal si cu respect reciproc. Rusia nu este numai foarte bogata in materii prime, ci are si potentialitati de dezvoltare uriase. Si de ce nu, decat gaze de sist din USA, mai bine gaz natural din Rusia. Astea sunt consecintele politicii lui Trump fata de UE, cu taxe si suprataxe pe importurile din uniune si alte actiuni care nu plac europenilor.

    • Sau chiar gaze de loc si tranzitia la independenta energetica si dezvoltarea de surse de energie care nu imbogatesc oligarhii rusi si americani si nici nu ne distrug planeta pe care am cam ramolit-o rau de tot oricum.

      In rest, de acord, Putin nu e etern oricat botox isi pompeaza in obraji, Rusia va fi tot acolo si dupa el. Traieste tensiuni acum specifice pentru „toamna patriarhului” perioada de declin al oricarui dictator care nu intelege ca se apropie sfarsitul.

    • vasile, deacord cu tine, energii nepoluante, dar pana atunci, din pacate, o sa utilizam si gaz.

    • D’accord, dar nu era ăsta un mare subiect al intalnirii de la Brégançon. Ucraina are acum un guvern nou care are nevoie de sprijin pentru a obține o pace sustenabila. Pe cat posibil ca in Rusia nu te poți increde pe termen lung dar macar sa nu mai moara niste oameni blocati acolo. Celalalt stat european cu arsenal nuclear si membru al Consiliului de Securitate ONU e ocupat in momentul de fata cu comiterea de harakiri si pierderea oricărui dram de prestigiu internațional. Nimeni nu ia in serios guvernul UK care amenință sa-si traga un glonte in cap, sunt un sketch grotesc Benny Hill. Asa ca teme de securitate gen Ucraina revin acum Franței, (nu strică să ai și un președinte capabil), e un fel de delegare a atributiilor având in vedere ca in mod voit Germania e pentru chestiuni de securitate si aparare cam ce e Grecia pentru zona Euro.

      Astea sunt insa discutii care trec cu muuuult deasupra capetelor unor jurnalisti care preiau din News.ro si scriu absurditati de genul: „ei au avut păreri împărţite”.