G4Media.ro

16 ONG-uri s-au coalizat într-o rețea care luptă împotriva traficului de persoane,…

sursa foto: Pexels

16 ONG-uri s-au coalizat într-o rețea care luptă împotriva traficului de persoane, pe fondul proliferării clanurilor interlope

Pentru a marca Ziua Mondiala Impotriva Traficului de Persoane, 16 ONG-uri cu activitate in domeniul luptei impotriva traficului de persoane si al protectiei victimelor s-au constituit intr-o retea informala, potrivit unui comunicat de presă.

Inițiativa vine pe fondul creșterii numărului de dezvăluiri de presă legate de proliferarea clanurilor interlope care trafichează femei și copii pentru prostituție și cerșetorie, România fiind, potrivit statisticilor oficiale, țara europeană cu cele mai multe victime exploatate.

Aceasta retea urmareste cooperarea efectiva in plan national si international, schimbul de expertiza in vederea monitorizarii politicilor publice si a interventiilor operative, cresterea constientizarii fenomenului traficului de persoane in randul grupurilor vulnerabile, imbunatatirea legislatiei in vederea combaterii eficiente a criminalitatii organizate si confiscarea produsului infractiunii, cresterea capacitatii de asistenta imediata oferita victimelor traficului de persoane tinand cont de nevoile specifice fiecarei victime, reducerea statutului Romaniei de tara de origine a majoritatii victimelor traficului de persoane exploatate in Europa si Orientul Mijlociu.

Reteaua este constituita la initiativa Centrului European pentru Educatie si Cercetare Juridica, cu sprijinul Fundatiei Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna, din urmatoarele ONG-uri:

 1. Asociatia Centrul European pentru Educatie si Cercetare Juridica
  2. Asociatia Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din Romania
  3. Asociatia Solwodi Romania
  4. Fundatia ReachingOut
  5. Fundatia Micu Bogdan
  6. Asociatia WorldTeach
  7. Fundatia Freedom House Romania
  8. Asociatia Initiativa pentru Justitie
  9. Asociatia Femeilor Romance din Italia
  10. Asociatia Cultural Sociala Economica Christiana
  11. Asociatia liberatED
  12. Asociatia Valoare Plus
  13. Asociatia Front/Feminism-Romania

14. Asociatia Centrul Syene pentru Educatie

15. Asociatia pentru Cooperarea si Dezvoltare Durabil

16. Fundatia Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

 1. Un fenomen foarte grav de care se vorbește prea puțin. Infractorii ăștia sunt deosebit de periculoși, sunt paraziți de cea mai joasă speță; cu greu pot fi considerați oameni. Distrug vieții, familii, torturează, ucid, șantajează. Pedeapsa pentru proxenetism ar trebui sa fie de la 15 la 30 de ani! Un asemenea animal este irecuperabil pentru societate.

 2. Rastimp, DIICOT are preocupari mult mai importante pentru tara: cum sa scapa sefii Jandarmeriei de dosarul represiunii de la 10 august.

  Cum bine zicea cineva. DIICOT ar trebui desfiintat complet si refacut de la zero: alti sefi, angajari om cu om prin concurs. Unii prin Georgia au reusit sa faca asta, constatand ca anumite institutii de stat era corupte pana la ultimul om.

  Cum ar suna daca am ajusta numai un pic vorbele baiatul ala de la DIICOT? Ala care a scris mizeria aia de dosar despre 10 august, dupa care s-a pensionat imediat, la 46 de ani, cu o pensioara de 18.000 de lei lunar.

  „Într-un mod plastic, dar sugestiv exprimat pentru înţelegerea semnificaţiei asociate conceptului, reţinem că acţiunea de reformă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care şi-a pierdut busola, prestigiul și caracterul fundamental de instituție dedicată serviciului public nu are şi nu poate avea semnificaţia unei activităţi de plivit buruieni într-un răsad de panseluţe, ci mai degrabă pe aceea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă”.