G4Media.ro

145 de deţinute din Haiti au evadat din închisoare / „Deţinutele s-au…

Sursa foto: Pixabay

145 de deţinute din Haiti au evadat din închisoare / „Deţinutele s-au aruncat asupra agenţilor, i-au imobilizat, pentru a putea scăpa” / Două treimi din femeile aflate închise au reușit să scape

Un total de 145 de deţinute – două treimi din efectivul penitenciarului – au reuşit să evadeze joi dintr-o închisoare pentru femei din Haiti, a confirmat luni şeful administraţiei penitenciarelor din ţară, informează Agerpres, care citează AFP.

„La momentul faptelor, în centrul carceral se aflau 230 de deţinute, 145 au reuşit să evadeze”, a declarat pentru AFP inspectorul general Pierre René François, responsabil al direcţiei administraţiei penitenciare. El a precizat că un poliţist a fost ucis.

„Din cele 145 de deţinute care au fugit, trei au fost recuperate, în timp ce una a decedat. A avut dificultăţi de respiraţie pentru că suferea de astm”, a adăugat acest înalt responsabil.

Această închisoare pentru femei este situată în oraşul Cabaret, pe coasta de vest a Haitiului, la periferia nordică a capitalei Port-au-Prince.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei dezvăluite de Pierre René François, unul dintre gardieni ar fi „comis imprudenţa de a deschide blocul de detenţie, în timp ce numărul de gardieni era insuficient”.

„Deţinutele s-au aruncat asupra agenţilor, i-au imobilizat, pentru a putea scăpa”, a raportat inspectorul general, subliniind că avizele de căutare vor fi publicate în curând.

În cursul evenimentelor, trei poliţişti au fost răniţi, iar altul ucis într-o secţie de poliţie situată nu departe de închisoare, de către agresori care împiedicau forţele de securitate să recapete controlul asupra închisorii. Circumstanţele extrem de confuze ale atacului explică întârzierea cu care a fost cunoscut acest bilanţ.

Evadările masive de acest tip nu sunt neobişnuite în Haiti, unde sunt favorizate de corupţia generalizată şi de organizarea defectuoasă a instituţiilor. Supraaglomerarea închisorilor este, de asemenea, un flagel naţional, reaminteşte AFP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. … Orange is the New Black