G4Media.ro

14 iulie, Ziua Franței: Paradă militară pe Champs-Élysées, în timp ce multe…

14 iulie, Ziua Franței: Paradă militară pe Champs-Élysées, în timp ce multe orașe și-au anulat focurile de artificii din cauza pandemiei

De Ziua Franței focurile de artificii în roșu-alb-albastru brăzdează cerul. În acest an spectacolul va fi mai modest. Din cauza variantei Delta a noului coronavirus, foarte contagioasă, mai multe autorități locale au decis anularea spectacolelor pirotehnice. La Paris însă tradiția se păstrează, transmite RFI.

Lille, Nancy, Brest, Nantes și alte municipalități și-au anulat festivitățile din 14 iulie pentru a limita răspândirea infecției, cu spectacole pirotehnice interzise în mare parte din nordul Franței.

„Nu înțeleg această decizie”, a declarat pentru BFMTV Philippe, un producător de artificii din Roubaix, lângă Lille. „Cluburile de noapte s-au redeschis, restaurantele sunt pline – și nu ne putem face treaba, deși suntem afară”, mai spune producătorul citat de RFI.

Artificiile din 14 iulie sunt unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului la Carcasonne, în sudul Franței, unde 500.000 de spectatori se adună în fiecare vară.

Anul acesta, însă, primăria a anulat evenimentul, argumentând că controlul mulțimii ar fi prea dificil.

„Ce trebuie să înțelegeți este că focurile de artificii pot fi văzute din mii de puncte, iar această multitudine de puncte este incontrolabilă”, a declarat Magali Bardot, viceprimar responsabil cu turismul.

Cu toate acestea la Paris tradiția se păstrează.

Turnul Eiffel va fi luminat în roșu-alb-albastru și deasupra lui artificiile vor lumina cerul capitalei franceze.

Iar pe Champs-Élysées va avea loc o paradă militară în cinstea trupelor europene din Sahel.

sursa: RFI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.