G4Media.ro

126.000 de angajați din educație, în special din grădinițe și cei care…

126.000 de angajați din educație, în special din grădinițe și cei care au contact direct cu elevii, vor avea prioritate să se vaccineze înainte de 8 februarie, anunță ministrul Educației / Vor fi organizate webinarii cu răspunsuri pentru profesorii nehotărâți

Un grup de 126.000 de angajați din sistemul de învățământ, în special cei din grădinițe, unde copiii nu poartă mască, dar și cei care lucrează direct cu elevii vor avea prioritate să se vaccineze înainte de 8 februarie, la începutul semestrului al 2-lea, când este prevăzut să se redeschidă școlile, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a făcut anunțul după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19, alături de ceilalți membri ai guvernului. Ministrul a spus, fără detalii, că vede o creștere a numărului de profesori care doresc să se vaccineze și a anunțat că vor fi organizate webinarii cu “mii, zeci de mii” de angajați din învățământ, pentru ca experți să răspundă întrebărilor acestora legate de vaccinare.

Ministrul Cîmpeanu a spus că vaccinarea este un “act de responsabilitate” și că “orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în școli, va însemna o creștere a stării de siguranță sanitară pentru elevi și profesori”.

Principalele declarații ale ministrului Sorin Cîmpeanu, după vaccinare:

“Un act de responsabilitate, de responsabilitate față de noi înșine, de responsabilitate față de toți cei cu care interacționăm direct sau indirect. Aș vrea să repet faptul că orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în școli, va însemna o creștere a stării de siguranță sanitară pentru elevi și profesori în toate școlile din România. Apreciez în mod deosebit, și nu o spun în mod formal, disponibilitatea coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, disponibilitatea Guvernului României de a da prioritate personalului din învățământ.

În acest sens, am identificat în cadrul acestei clase de prioritate acordată personalului din învățământ un grup de 126.000 de angajați care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții, care vor avea prioritate în cadrul acestei clase de prioritate.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Fiecare om e special! De asta toti trebuie sa aiba prioritate… Indiferent de riscul pe care il prezinta boala pentru fiecare…”

    Cred ca in logica asta gandesc ministri si au puterea sa fure dozele celor vulnerabili cu adevarat, pe baza unei franturi de logica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.