G4Media.ro

12 suspecţi, inculpaţi în Germania pentru complot în vederea atacării unor moschei…

12 suspecţi, inculpaţi în Germania pentru complot în vederea atacării unor moschei şi uciderea de musulmani

Procurorii germani au inculpat 12 bărbaţi pentru acuzaţia de complot în vederea atacării unor moschei, acţiuni în care suspecţii plănuiau să provoace cât mai multe victime în rândul musulmanilor, transmite vineri Reuters, citată de Agerpres.

‘Ei ţinteau ca prin atacuri împotriva unor moschei şi uciderea sau rănirea cât mai multor musulmani posibil să creeze condiţii asemănătoare unui război civili’, au afirmat procurorii într-un comunicat.

Suspecţii – 11 membri ai unei grupări şi un complice – s-au întâlnit cu regularitate pentru a pune la cale planul şi, cu excepţia unuia singur, s-au angajat să contribuie cu mii de euro pentru strângerea a 50.000 de euro cu care să fie cumpărate arme.

Dintre suspecţi, toţi cetăţeni germani, 11 sunt arestaţi, iar al 12-lea se află încă în libertate, au precizat procurorii din Stuttgart.

Un alt suspect a decedat în timp ce se afla în custodia poliţiei, însă nu există deocamdată detalii cu privire la circumstanţele morţii sale.

Germania a trecut printr-un val de atacuri de extremă dreapta în ultimii ani, îndreptate împotriva unor minorităţi şi a unor persoane percepute ca susţinători ai acestora.

Membri ai aşa-numitei grupări NSU (‘Clandestinitatea naţional-socialistă’) au fost condamnaţi în 2018 pentru asasinarea unor imigranţi turci pe parcursul unui deceniu.

Anul trecut, un alt extremist de dreapta a încercat să atace o sinagogă în estul Germaniei, omorând doi trecători.

Un simpatizant al acestui curent este judecat pentru asasinarea politicianului creştin-democrat Walter Luebcke, care susţinuse cauza primirii de refugiaţi în timpul crizei din 2015.

Simpatizanţi de extremă dreapta au fost deconspiraţi şi în rândul poliţiei şi al armatei germane.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Merkel a avut un aport inestimabil la recrudescența nazismului german de azi. Fără politicile ei cretine și aservite marii finanțe de matisare și fără ajutorul direct și indirect al Ryadh-ului și Teheranului n-ar fi reușit să irite un continent întreg cu aberațiile sorosist-rothchildiene pe care le pune în practică cu ajutorul unui aparat birocratic atât de inept, zelos și servil la contribuția propriei sinucideri cum numai Germania putea să aibă. Și iată și conflictul care, speră elita neomarxistă, le va aduce dictatura absolută și eternă întru construcția fără de sfârșit a omului nou.Politicianul, sluga arhonilor și servul plebei libere la începutul democrației ateniene a ajuns azi stăpân absolut și cu pretenții în ciuda faptului că este inutil și parazit, de mână cu ceata de filozofi care-i cântă-n drâmbă, păzit și servit de poliția plătită de arhoni și plebei speriați și încununat de justiția extraterestră care ar fi trebuit să-l pună pe gânduri câțiva ani, acum la sfârșitul democrației.

  • Si tot Merkel a avut un aport inestimabil in cresterea PIB-ului si a locurilor de munca, deci a prosperitatii, la nivele nemaiintalnite in istoria Germaniei.

   Deci daca prin postarea ta vroiai sa ne indemni sa o judecam pe Merkel, fii macar fair-play si arata ambele talere ale balantei. Nu doar cel cu lucruri negative despre Merkel ci si cel cu lucruri pozitive. S-ar putea sa constati ca al doilea trage mult mai greu in jos.

   Altfel nu te dovedesti decat un frustrat care posteaza emotional sau din ceva interese ascunse si deci unul care nu este demn de a fi luat in seama.

 2. Mai, da’ ce-i mai prind pe astia de ai lor – germani. Care toti, sunt brusc nazisti. Cat despre ceilalti, musulmani, nu-mai dupa ce un tulburat psihic omoara 5 – 10 germani, se prind. Tot inainte tov Merkel !

  • Lupii singuratici. Aia sunt cei mai greu de prins pt ca aia planifica totul singuri fara sa comunice cu nimeni. Orice grup care comunica (prin orice mijloace) va fi interceptat de serviciile secrete mai devreme sau mai tarziu, pt ca deh, serviciile au ochii si timpanele peste tot. Lupii singuratici in schimb sunt greu de detectat inainte sa-si puna in practica planurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.