G4Media.ro

Tel Drum a primit un nou contract de la CJ Teleorman: 13…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Tel Drum a primit un nou contract de la CJ Teleorman: 13 milioane de lei pentru modernizarea unui drum de 7,5 km

Societatea Tel Drum, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene, a castigat al doilea contract in acest an de la Consiliul Judetean Teleorman. Obiectul acestuia: lucrari constructii de drumuri. Valoarea contractului: 13 milioane de lei, scrie Ziare.com.

Obiectul achizitiei este modernizarea DJ 612 Calinesti (DJ 703) – Antonesti km 48+080 – 55+594 (7,514 km).

Contractul a fost incheiat miercuri prin procedura simplificata, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Au fost contractate servicii de proiectare tehnica, executie lucrari (si asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor pentru obiectivul Modernizare DJ 612 Calinesti (DJ 703) – Antonesti km 48+080 – 55+594 (7,514 km), se arata in caietul de sarcini al acestei achiziti.

Al doilea contract

Este al doilea contract pe care Tel Drum l-a primit in 2019 de la CJ Teleorman. La inceputul acestui an, societatea a primit un contract de 10 milioane de lei pentru modernizarea DJ 506 Scurtu Mare (DJ 701) – Negreni, km 87+000 – 94+160 (7,160 km).

Context. Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat, în martie, că speră ca procurorul care se ocupă de dosarul Tel Drum să ajungă la o soluție „într-un termen nu foarte îndelungat”, de câteva luni.

„El spune că e o cauză complexă, a dispus o expertiză, s-a făcut expertiza, sperăm ca într-un termen nu foarte îndelungat să dea o soluţie într-un fel sau altul. Una, două, trei luni, nu ştiu”, a declarat Călin Nistor.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În 10 octombrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca inadmisibilă, contestaţia depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul „Tel Drum”.

Liviu Dragnea a mai contestat, în noiembrie 2017, sechestrul pus pe averea sa de către DNA, însă Instanţa supremă i-a respins atunci acţiunea.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul „Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

Citește integral pe Ziare.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De-ar trece mai repede săptămânile astea, câte au mai rămas până la numirea Laurei Codruța în funcția de Procuror-Șef UE, simt că-mi pierd răbdarea și îmi vine să dau iama prin ei, fără a mai ține cont că au totuși dreptul la proces înainte de încarcerare …!

  2. Scurtu Mare,ce denumire predestinata!