G4Media.ro

11 ONG-uri și asociații organizează un protest la trei ani după ce…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

11 ONG-uri și asociații organizează un protest la trei ani după ce Jandarmeria a gazat manifestanții din Piața Victoriei: ”Vrem vinovații pentru 10 August 2018”

Mai multe ONG-uri și asociații organizează un protest în 10 august, la trei ani după ce Jandarmeria a gazat manifestanții care au ocupat Piața Victoriei în semn de protest față de încercările de amputare a Justiției de către Guvernul condus de facto de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea.

Evenimentul va avea loc în aceeași zi în care au avut loc intervențiile violente ale autorităților din urmă cu trei ani și se va desfășura sub sloganul ”Vrem vinovații pentru 10 August 2018”.

Protestul din 10 august 2021 este organizat de 11 organizații și asociații: Corupția ucide, Declic, Aradul Civic, Geeks for Democracy, Rezistența Civică Galați, Voluntari în Europa, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Evoluție în Instituție, Inițiativa România, Insistăm, Rezistența.

În manifestul evenimentului, organizatorii trec în revistă câteva nume ale celor care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu episodul 10 August 2018:

  • ”Sebastian Cucoș, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan, șefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât și colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiți pentru violențele pe care le-au săvârșit în stradă. Lui Carmen Dan, ministrul de Interne de pe atunci, nu i-a fost atribuită nicio pedeapsă pentru folosirea Jandarmeriei ca armă în razboiul pe care îl purta puterea cu protestatarii. Legatura cu Liviu Dragnea nici măcar nu a fost stabilită de către anchetatori. Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul, a restituit telefoanele părților implicate fără să facă o percheziție informatică. Efectul acțiunii sale poate duce la neclaritatea probelor rămase și la soluționarea cazului superficial, fără ca vinovații să fie pedepsiți în conformitate cu actele lor. Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT, cea care a instrumentat cu rea voință dosarul #10august, astfel încât acesta a fost clasat, s-a pensionat recent, la vârsta de 49 de ani”, transmit organizatorii.

Manifestul protestului din 10 august 2021

Au trecut trei ani de când manifestația pașnică din 10 august 2018 – Piața Victoriei a fost spulberată cu violență de către autoritățile statului, cu ajutorul Jandarmeriei Române, încălcând drepturile cetățenilor care își manifestau în stradă nemulțumirea cu privire la modificările legislative din domeniul Justiției.
Diasporenii veniți să protesteze în țară au fost tratați de către statul român cu gaze, bastoane, calomnii și manipulările de la televizor.
Sebastian Cucoș, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan, șefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât și colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiți pentru violențele pe care le-au săvârșit în stradă.
Lui Carmen Dan, ministrul de Interne de pe atunci, nu i-a fost atribuită nicio pedeapsă pentru folosirea Jandarmeriei ca armă în razboiul pe care îl purta puterea cu protestatarii.
Legatura cu Liviu Dragnea nici măcar nu a fost stabilită de către anchetatori.
Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul, a restituit telefoanele părților implicate fără să facă o percheziție informatică. Efectul acțiunii sale poate duce la neclaritatea probelor rămase și la soluționarea cazului superficial, fără ca vinovații să fie pedepsiți în conformitate cu actele lor.
Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT, cea care a instrumentat cu rea voință dosarul #10august, astfel încât acesta a fost clasat, s-a pensionat recent, la vârsta de 49 de ani.
Astăzi, dosarul #10august este redeschis, iar tergiversarea lui a dus la anularea și distrugerea unor probe care nu mai pot fi recuperate. Acesta se va întoarce la procurorii militari unde istoria ne-a învățat că ajung să zacă dosare istorice chiar și decenii întregi (Ex: Mineriade, Revoluție).
Ieșim în stradă să cerem pedepsirea vinovaților pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o anchetă corectă, reală, în spiritul și litera legii și care să aibă o durată rezonabilă de timp!

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

55 comentarii

  1. Nu a trecut nici macar un an, si nici nu mai stiti.

    • Cu ,,10 august” va ramane la fel ca cu ,,revolutia” si ,,mineriada”. Adica nu se va lamuri niciodata. iohanis, peneleu si usereu sunt in aceeadi gasca cu pesedeu si cu antena 3. Romania e condusa din 89 incoace de securitatea comunista prin intermediul c.n.s.a.s., ii.i.c.m.e.r. si antena 3, cu ajutorul psd si pnl, si mai nou cu ramura partial diversionista, partial marxista, numita u.s.r.
      Dovada cea mai clara este ca NICIUN PARTID POLITIC DIN ROMANIA SI NICIO ORGANIZATIE CIVICA nu cere si nu pune in practica ANULAREA PENSIILOR SPECIALE ALE OFITERILOR DE SECUTITATE COMUNISTI, ALE MILITIENILOR COMUNISTI SI ALE CELOR CARE AU TRAS IN POPOR LA REVOLUTIE.
      Mai nu, am vazut la digi 24, zis si covidtv, ca se face propaganda unor romane comuniste, in care militienii erau in slujba poporului.
      Barna si useristii sunt acum principalii aliati ai jandarmilor care au gazat oameni nevinovati in 10 august.

    • @ABC

      „Barna si useristii sunt acum principalii aliati ai jandarmilor care au gazat oameni nevinovati in 10 august.”

      LOL, sigur.

    • ce sa se lamureasca, bos?

      Legea nr. 60/1991, „Articolul 2. Adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat .. fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepția celor autorizate … ori să degenereze în acțiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, viața sau bunurile acestora ori ale domeniului public, și nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidența dispozițiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.”

      LEGEA nr. 61 / 1991 republicata anul trecut „Constituie contravenție săvârșirea… 2) constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială, precum și actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane.. Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie.”

      Revin la L. 60/1991: „Articolul 17. În cazul în care adunările publice își pierd caracterul pașnic și civilizat, poliția și trupele de jandarmi vor interveni pentru împiedicarea sau neutralizarea manifestărilor ce tulbură grav ordinea și liniștea publică…

      ” Articolul 19 (1) Intervenția în forță va fi aprobată de prefect sau de înlocuitorul acestuia la solicitarea comandantului forțelor de jandarmi care asigură măsurile de ordine publică la locul adunării publice.(2) Aprobarea intervenției în forță nu este necesară în cazul în care asupra forțelor de ordine se exercită violențe care pun în pericol iminent viața, integritatea corporală sau sănătatea acestora ori a altor persoane sau când există indicii temeinice că participanții pregătesc sau au comis o faptă ilegală.”

      Tefeleii comisesera fapta ilegala. Incalcasera art. 2 din legea 60 si art. 2 din legea 61. Jandarmii au intervenit asa cum LE CERE art. 19 din legea 61.

      Nu ai ce sa mai anchetezi. Degaba se agita oengistii. Nici nu cred ca americanii mai dau vize si ajutor social de protestard asa usor, pe Romania cel putin.

    • Bai Predoiule , ar trebui sa te ascunzi in boscheti in k…gol dupa ce ai pus-o pe catastrofa de Hosu sa lichideze dosarul 10 august.

  2. Ce sărbătoriți, mă?!
    Că ați luat spray în mufă?
    Trebuia să fiți arestați toți, ca cei de la Capitoliu din SUA

    • amice , esti idiot
      nu e nici o sarbatoare
      e un protest … nu prea stii sa citesti …

    • ‘Te dreq de cretinoid!

    • Ăștia nu pricep nimic!
      Au fost manipulați și folosiți de Burduja și restul organizatorilor, Burduja care acum e vicepreședinte PNL, ăia de pe la USR sunt miniștri sau parlamentari, etc…
      Iar organizatorii chiar nu vor să slăbească Jandarmeria condamnând pe cineva pentru că au aruncat unii cu pietre în jandarmi

    • sandu zis si idi0tu !

    • Aberezi propagandisme .. de partizan (troll pe un site neafiliat grupãrii securisto-oligarhe .. pompos denumitã Social Democrați si al cãrei preşedinte de onoare/fondator e tov. Ilici Ilescu) P$Dist .. Tu chiar nu poți face diferența între evenimentele de la 10 august si cele de la Capitoliu .. Because there’s a huuuuge difference

    • https://www.cnbc.com/2021/01/07/four-dead-after-pro-trump-rioters-storm-capitol.html .. unde vezi paralela între atacul Capitoliului si protestul anti guvernamental din piața Victoriei ?!

    • ai dreptate, sunt mari diferente: americanii protestau impotriva furtului din alegeri, dar tefeleii de-abia faceau incalzirea pentru Ziua Cand Jandarmii Numara Voturile

  3. iese FICUS ROMANICA NORMALA EDUCATA sa ne explice cum eEL si PeeeNeeeeLeee au luptat sa aduca vinovatii in fata justitie, cum a REZOLVAT si asta, cu HOSU

  4. Cum ar fi pt insurecția din 10 August să vină maxim 499 de bulangii să ce? Băgav aș plll an gât

  5. 10 august inseamna coruptia si simbioza ce leaga politicul de functionarime si administratie. Ei au impunitatea si nu se supun legii.

  6. Cu ,,10 august” va ramane la fel ca cu ,,revolutia” si ,,mineriada”. Adica nu se va lamuri niciodata. iohanis, peneleu si usereu sunt in aceeadi gasca cu pesedeu si cu antena 3. Romania e condusa din 89 incoace de securitatea comunista prin intermediul c.n.s.a.s., ii.i.c.m.e.r. si antena 3, cu ajutorul psd si pnl, si mai nou cu ramura partial diversionista, partial marxista, numita u.s.r.
    Dovada cea mai clara este ca NICIUN PARTID POLITIC DIN ROMANIA SI NICIO ORGANIZATIE CIVICA nu cere si nu pune in practica ANULAREA PENSIILOR SPECIALE ALE OFITERILOR DE SECUTITATE COMUNISTI, ALE MILITIENILOR COMUNISTI SI ALE CELOR CARE AU TRAS IN POPOR LA REVOLUTIE.
    Mai nu, am vazut la digi 24, zis si covidtv, ca se face propaganda unor romane comuniste, in care militienii erau in slujba poporului.

    • Nene ABC, daca aveau majoritate absoluta, puteau face asta.
      Puteau schimba si constitutia ca sa scoata treaba cu averile licite.
      Dar nu am iesit multi la vot. Si de aia psd, haur si udmr, au un cuvant de spus.

  7. Yes, and the Control patronaje desire to permit my acces to their club situeted on 1st sector of Bucharest, controlled by USR. Do you think is possible this, regarding my neomarxist adversity?

  8. Pușcărie pentru insurectionistii de la 10 August, care au încercat sa dea jos prin forța un guvern ales democratic. La fel ca suporterii lui Trump la Capitoliu.

    • Nu ai inteles nimic din ce a facut Trump, nu ai habar ce a fost la Capitoliu si nici pe 10 august.
      Caragiale, mai actual ca oricând :
      Amice, ești idiot !

    • Gogule!
      Probleme?
      Cei care au făcută agitație au fost puși de Dragnea idiotule!
      Cine a provocat „forțele de ordine”?
      I-a arestat cineva, au fost anchetați?
      Cretinule!
      Manifestanții de la 10 august au fost 99% cei care au ieșit în stradă începând cu OUG 13 .

  9. Sper să trăim ziua când justiția va fi cu adevărat independentă.

  10. Să dea o raită și pe la Cotroceni, să-i mulțumească Marelui Mut.

  11. SEA AUD HOHOTE DE RAS IN teleorman….

  12. eu zic ca pe 10 august manifestantii au tradat marile idealuri ale presedintelui Iohannis, anume un nou guvern, un nou parlament, o noua Constitutie cu tinte CCR si regionalizare!

    jandarmii si-au facut datoria dar fricosi demonstrantii in loc sa ia cu asalt Palatul Victoria si sa provoace o criza politica au dat bir cu fugitii…

    aia de la Jandarmerie se apara si spun ca au actionat conform planului si instructiunilor, dar mamaligarii au facut pe ei de frica si nu au ocupat cladirea!

    alta faina era daca se intra in palat….presedintele cerea demisia guvernului, asociatiile astea cereau demisia guvernului, sub presiunea strazii guvernul demisiona si se organizau alegerile mult dorite…

    dar cand ai manifestanti precum conu Leonida, ce sa spere baietii de la butoane?

  13. Voi tot votati PNL si PSD si apoi faceti proteste impotriva lor. Mi-e scarba de romani.

  14. 10 august a fost o zi absolut normală intr-un stat democrat, membru al UE. Niște huligani nenorociți, plătiți să facă scandal, și-au luat bastoane și spray în mufă. Nu văd care este problema. Acest lucru trebuia să se întâmple încă de la primul protest neautorizat.

    • Dragnea, tu esti?

    • Problema esti tu și cei ca tine.

    • Lime, greșit, problema sunteți fix voi ăștia cretinii care protestați la 3 zile după alegeri pentru că nu v-a convenit rezultatul și pentru că aveți impresia că sunteți mai deștepți/superiori iar restul sunt niște proști. Prostul agresiv aka USR-istul este întotdeauna mai periculos decat prostul inofensiv aka PSD-istul.

    • Bine că ne-ai lămurit deși era evident că ești un prost inofensiv PSD-ist cretin.

  15. Ar fi fost sanotos pt Romania ca jandarmii sa fi folosit in loc de tunuri cu apa si lacrimogene, aruncatoare de flacari si munitie de razboi!
    M.U.I.E # cacat

  16. De unde vinovati? Hosu si-a facut treaba, iar acum e pensionara la 45 de ani. Cercul s-a inchis.

  17. Carmen Dan e bine mersi, s-a dus acasă la Dragnea să-l intampine. Nu trebuia să fie amândoi la închisoare? Închisoarea de femei o așteaptă încă pe madam. Și Dragnea e așteptat să se întoarcă la zdup.

  18. hai sa ne facem tara noastra…nu putem accepta regulile lor, ptr ce a murit ceausescu?

  19. Vinovații pentru insurecția din 10 August sunt cei care sunt la putere, cei care, gen bășinescu, au introdus discordia într un popor și așa dezbinat, i a plăcut mirosul de sânge nemernicului

  20. Vinovații pentru insurecția din 10 August sunt cei care sunt la putere, cei care, gen bășinescu, au introdus discordia într un popor și așa dezbinat, i a plăcut mirosul de sânge ne mer nicului

  21. Vinovații pentru insurecția din 10 August sunt cei care sunt la putere, cei care, gen bă și nescu, au introdus discordia într un popor și așa dezbinat, i a plăcut mirosul de sân ge ne mer nicului

  22. O sa vi-i dea Statul de drept stramb al prezidentului Johannis…ia sa vedem, poate apare Johannis printre voi ca la OUG 13, nu cu geaca rosie ca e cald… poate in camasa rosie!!!!
    O sa vi-i dea, la sfantu asteapta…cand o sa va dea si maretele reforme promise!!!

  23. au jurat credinta noii oranduiri. Nu vor pati nimic. Astia noi nu au curaj sa ia nici o masura, impotenti.
    Si tov presedinte la fel, vad ca nu prea isi tine promisiunile !!!

  24. Cel putin unul din “motivele” actiunii de protest este fals. Telefoanele nu au fost restituite, ele au ajuns la parchetul militar, iar perchezitia acestora a fost facuta, altfel de unde ar aparea in ordonanta pasaje din discutiile purtate pe whats-app intre Chirica si prefect?! Praf in ochii tulburi ai prostilor. Sa ne incolonam din nou intru’ prostie!

  25. Pizidicilor care comenteaza pe aici le uram multe placute suedeze.

  26. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  27. !Vladimir Putin e un gunoi

    am remarcat ca de mai multe ori ati marturisit ca va e *scarba de romani*!

    ma intreb, aveti parinti romani sau sunteti transfug din Somalia si nu v-ati acomodat pe la noi! ?

  28. Aceleași mesaje agresive ale susținătorilor lui Dragnea care nu sunt nici cei 100000 aduși pe o felie de pâine cu autocarele nici cei 1 milion promiși ca vor contramanifesta.
    Sunt mafioții PSD-isti crescuți de Iliescu care dacă nu au mai găsit mineri au folosit toate instituțiile statului pentru represiune.
    Lukașenko, Putin și alți „nemuritori” jubilează când văd că își pot exporta în occident metodele represive de susținere a puterii.

  29. Putem scapa de comunistii psd, de jivinele jandarmeriei numai printr-o rascoala. Simplu. Intram peste ei in toate institutiile care patroneaza coruptia, in toate institutiile media aservite mafiei. Dar pentru asta ne trebuie curaj. Nu se va schimba nimic in Romania prin pasivitate si frica, prin bere si mici la terasa urmate de injuraturi si atat.

  30. !Fritz Wilhelm Augenthaler, Bonn Germania

    pai asta s-a incercat pe 10 august, dar protestarii desi au fost chemati la miting pentru a intra in parlament si desi au fost provocati pentru asta de jandarmi au dat dovada de lipsa de curaj, asa cum bine a remarcat si domnia-voastra!

    scenariul era scris, piesa se derula dar unii actori si-au uitat partitura acasa si au dat bir cu fugitii!

    si asa s-a intamplat ca s-a intarziat punerea ca PM a domnului Florin-Vasile Citu cu un an !

    va dati seama ce inseamna un an la 2000 de ani de istorie nationala?

    • Stefane, nici acum nu ai înțeles că nu a vrut nimeni sa intre în guvern (nici vorbă de parlament) unde s-a manifestat pașnic timp de aproape 2 ani.
      A fost doar un scenariu pe care Dragnea îl pregătea de ceva timp și pe care Codrin cu interlopii și galeriile îl tot mestecau.
      Dacă toate mizeriile PSD-iste ar fi scoase la lumină ar trebui „maturate” vreo 30 de ani.

  31. !Pictor Vonta

    v-am dat un raspuns, G4 media nu-l publica potrivit principiului *publicam ce ne convine*, adica al democratiei originale!