G4Media.ro

11 alpiniști morți și alți 12 dispăruți, după erupția unui vulcan în…

Sursa: Youtube

11 alpiniști morți și alți 12 dispăruți, după erupția unui vulcan în Indonezia

Unsprezece alpiniști au fost găsiți morți în Indonezia, în urma erupției vulcanului Marapi din Sumatra de Vest, a anunțat un oficial de salvare, în timp ce căutările pentru găsirea altor 12 persoane dispărute au fost oprite temporar din motive de siguranță, informează Reuters.

Trei supraviețuitori au fost găsiți luni împreună cu trupurile celor 11 alpiniști, dintre cei 75 aflați în zonă în momentul erupției de duminică, a declarat Jodi Haryawan, purtător de cuvânt al echipei de căutare și salvare. Vulcanul de 2.891 de metri înălțime a aruncat duminică cenușă până la 3 km în cer.

Autoritățile au ridicat nivelul de alertă la al doilea cel mai înalt nivel și au interzis locuitorilor să se apropie la mai puțin de 3 km de crater. Imaginile video au arătat un nor uriaș de cenușă vulcanică răspândit pe scară largă pe cer și mașini și drumuri acoperite de cenușă.

O mică erupție produsă luni a determinat suspendarea căutărilor, a declarat Jodi. „Este prea periculos dacă vom continua căutările acum”, a spus el.

Au fost 49 de alpiniști evacuați din zonă mai devreme luni și mulți dintre ei erau tratați pentru arsuri, a spus el.

Marapi este unul dintre cei mai activi vulcani de pe insula Sumatra, iar cea mai mortală erupție a avut loc în aprilie 1979, când au murit 60 de persoane.

Anul acesta, a erupt între ianuarie și februarie și a aruncat cenușă la aproximativ 75 de metri-1.000 de metri de vârf.

Indonezia se află pe așa-numitul „Inel de Foc” din Pacific și are 127 de vulcani activi, potrivit agenției de vulcanologie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...