G4Media.ro

100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului, prezenți la Tabăra de…

100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului, prezenți la Tabăra de Vară “Bursele UnSettled”, la Sighet/ Ana Blandiana, printre invitați

Freedom House România în parteneriat cu Academia Civică organizează în perioada 19-28 iulie 2021, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetul Marmației, Tabăra de Vară “Bursele UnSettled”, ediția a II-a.

Sub motto-ul “Learning from Our past to Build the Future”, evenimentul a strâns aproximativ 100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului și totodată își propune să readucă în prim plan nevoia de conștientizarea a urmărilor regimului comunist și a necesității de apărare a valorilor democratice și drepturilor omului.

Printre invitați  se numără Ana Blandiana, Monica Macovei, Germina Nagâț, Ioan Țiplea, Andreea Dobeș, Virgiliu Țârău, Doina Jela, Brîndușa Armanca, Simona Preda și Grigorie Benea.  Programul va include vizite la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, ateliere de creație, discuții pe tematici istorice, juridice, culturale și politice, urmate de dezbateri care sunt menite să încurajeze tinerii să-și exprime opiniile.

Ca o noutate, în cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de dezvoltare personală prin teatru, coordonate de actrița Antoaneta Cojocaru.

Programul Learn from Our Past to Build The Future, proiect organizat de către Freedom House România și Academia Civică, este finanțaț de către Ambasada SUA în România prin Departamentul de Stat.

sursa foto: Freedom House Romania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Câh, să nu mai aud de comunism.
    Btw, oamenii sunt de vină, nu un sistem social sau altul

  2. deci vin belemisti sa colecteze ultimele ovule din Romania

  3. Anei Blandianei nu i-au zburat din cap toti gargaunii nobelului pentru literatura.