G4Media.ro

100.000 de măști speciale pentru medici, aduse din Turcia cu un avion…

100.000 de măști speciale pentru medici, aduse din Turcia cu un avion al Ministerului Apărării

Aproximativ şapte tone de echipamente de protecţie medicală, constând în 100 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3, sunt aduse din Turcia, vineri, cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, informează Agerpres.

Măştile de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, arată ministerul.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Foto: Ministerul Apărării

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sunt mastile cumparate la preturi exorbitante prin firma bucataresei dlui Hideg, patronul de la Sanimed, contract pentru care a fost sesizat si DNA (https://www.g4media.ro/exclusiv-dosar-penal-la-dna-in-cazul-achizitiei-de-masti-medicale-de-la-firma-din-giurgiu-romwinecoffee-specializata-in-distributia-bauturilor-alcoolice.html). Astea vin cu avion militar si sunt distribuite de dl Arafat, pe criterii doar de el stiute. Rusine G4Media, ca v-ati transformat in releu de transmisie pentru hotii care profita de pe urma acestei crize. O sa va tai contributia lunara. Sa va dea Sanimed bani.

  2. Modifcati macar titlul: mastile nu sunt pentru medici, ci, asa cum scrie in articol ”echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren”.

    • Orban are trebui sa imparta mastile tuturor sezonierilor care se duc in Germania si Italia pentru ca la intoarcerea lor in tara o sa fie mina de aur pentru economia româneasca:1500€/luna ori 3 Luni=4500€ ori 90.000 sezonieri=405.000.000€

  3. Foarte tarziu….
    In Romania exista stocuri de masti, dar costa 3 ron bucata. Asta deoarece sunt aduse cu avioane charter din China in Belgia sau Germania, si apoi din Germania in Romania. Avion charter!
    Ce bine era daca Guvernul ar fi subventionat transportul, oferind o aeronava militara directa Romania-China.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.