G4Media.ro

10.000 de muncitori ilegali din Venezuela, expulzaţi dintr-o mină clandestină / Mine…

Sursa foto: Pixabay

10.000 de muncitori ilegali din Venezuela, expulzaţi dintr-o mină clandestină / Mine de aur, diamante, fier, bauxită şi cuarț sunt controlate de grupuri ilegale

Aproximativ 10.000 de muncitori ilegali au fost expulzaţi marţi de armată dintr-o zonă din jurul minei de aur clandestine din Venezuela care s-a prăbuşit în februarie, făcând cel puţin 16 morţi în sudul Venezuelei, a anunţat un ofiţer superior, notează AFP, transmite Agerpres.

Mina La Bulla Loca a fost „închisă şi evacuată pentru încălcarea ordinii teritoriale legale a rezervaţiilor forestiere din statul Bolivar (sud), după ce au fost expulzaţi peste 10.000 de mineri ilegali care au încălcat legea”, a declarat generalul Domingo Hernandez Larez, şeful comandamentului operaţional strategic.

El a distribuit o înregistrare video care arată cratere uriaşe lăsate de exploatarea ilegală a aurului, precum şi zeci de copaci tăiaţi.

Evacuarea minei, accesibilă doar printr-un râu, a început după tragedia din februarie, care a făcut 16 morţi potrivit bilanţului oficial. Locuitorii afirmă că au murit mai mulţi oameni.

În ultimul an, alţi 14.000 de mineri au fost alungaţi din Parcul Naţional Pecan, cel mai mare din Venezuela cu 320.000 de hectare, situat în statul vecin Amazonas, unde suprafeţe mari au fost devastate de exploatarea minieră.

În regiunea Bolivar şi Amazonia se află importante rezerve de aur, diamante, fier, bauxită şi cuarţ. Minele sunt exploatate acolo de către stat, iar multe altele de către grupuri ilegale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. O tara atat de bogata in resurse naturale distrusa de socialism.