G4Media.ro

1.441 de credite au aprobat băncile până în prezent, în cadrul programului…

1.441 de credite au aprobat băncile până în prezent, în cadrul programului IMM-Invest. Valoarea creditelor aprobate, de 1,6 miliarde lei, reprezintă doar 10% din investiția propusă de Guvern

Un număr total de 1.441 de credite au aprobat băncile până în prezent, în cadrul programului IMM-Invest, în valoare de circa 1,6 miliarde de lei, un  procent de numai 10% din totalul investiției propuse de Guvern – relatează Digi24.

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că a eliminat două din barierele resimțite de IMM-uri, pentru a eficientiza demersul firmelor în procesul de accesare a creditului, respectiv cerinţa de instituire a ipotecii legale şi certificatul COVID-19, prin care companiile probau dacă au fost sau nu afectate de pandemie.

Deși firmele afirmă că procedura bancară este extrem de greoaie, reprezentanții Ministerului Finanțelor se arată optimiști, apreciind că sunt totuși înregistrate 50.000 de cereri de finanțare, și că urmează ca acestea să fie aprobate, atâta timp cât respectă condițiile de eligibilitatea.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Marele IMMINVEST prezentat ca salvarea firmelor aflate in dificultate din cauza pandemiei e doar un mare fasss… Programul asta fix pe acele companii nu le ajuta. Nu degeaba dureaza asa de mult pana se aproba un credit. Garantia statului tine doar o anumita perioada si bancile trebuie sa fie sigure ca au de unde recupera banii in caz ca firmele dau faliment. Firmele care au fost afectate de pandemie nu prea au nici o sansa sa obtina un credit prin programul asta.

  2. O mare bătaie de joc la adresa firmelor!!!De fapt nu este niciun ajutor din partea guvernului ci suntem la cheremul băncilor!!! Degeaba te accepta Fondul daca banca nu doreste sa-ti dea împrumutul!

  3. Este un mare praf in ochi , degeaba ați făcut programul asta când tot bancile fac legea cu regulile lor , este bătaie de joc pt firmele mici care susțin economia , nu au nici o șansa . ,,Nu sunteți eligibil , sunteți in crb , , ați avut 2 bilete la ordin in 2013 cu întârziere la plata (aceasta fiind tot din vina băncii) “….. dacă este posibil așa ceva , așa se ajuta firmele domnule Câțu ? Desființați naibii crb și crc ăla !!? …Domnule Rareș Bogdan va ți bătut cu pumnul in piept ca faceti schimbări ,ca ajutați privatul când colo tot el are cel mai mult de suferit , sistemul bugetar cel mai fericit , trece luna ii intra banii pe card pe când noi care muncim cu adevărat de la 6 dimineața pana la 23 tot aia Dezavantajați . Rușine …!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.