G4Media.ro

Zona ocupată din regiunea Herson a fost „complet închisă pentru intrare și…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Zona ocupată din regiunea Herson a fost „complet închisă pentru intrare și ieșire”, în contextul referendumului pentru aderarea la Rusia

Zona ocupată a regiunii Herson a fost „complet închisă pentru intrare și ieșire” în urma unui așa-numit „referendum” privind aderarea regiunii la Federația Rusă organizat de autoritățile separatiste, a declarat marți Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de CNN.

Luni, adjunctul șefului administrației susținute de Rusia în Herson a raportat că există o marjă suficientă pentru a aproba un vot prin care zonele controlate s-ar separa de Ucraina și s-ar alătura Rusiei.

De asemenea, călătoriile în și din porțiunea ocupată din regiunea vecină Zaporojie sunt foarte dificile pentru civili și aproape imposibile pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, a afirmat Centrul Național de Rezistență din Ucraina – o unitate a Ministerului Apărării.

În ultimele zile, oficialii ucraineni au raportat că deplasările pentru tinerii bărbați în afara zonelor ocupate de Rusia în întreaga țară au devenit extrem de dificile, de când Kremlinul a anunțat efortul de mobilizare parțială pentru recrutarea a aproximativ 300.000 de soldați pentru invazia Rusiei.

Coridoarele umanitare din sudul Ucrainei – inclusiv Herson – au fost afectate și, în unele cazuri, efectiv închise, potrivit unor surse guvernamentale ucrainene.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...