G4Media.ro

Zoltan Soos, noul primar din Târgu Mureş, începe mandatul cu un audit…

Zoltan Soos, noul primar din Târgu Mureş, începe mandatul cu un audit financiar în primăria condusă 20 de ani de Dorin Florea

Noul primar ales al oraşului Târgu Mureş, Zoltán Soós (UDMR), a anunțat că îşi va începe mandatul cu un audit financiar şi profesional extern al primăriei, după cei 20 de ani în care instituția a fost condusă de Dorin Florea, transmite agenția maghiară MTI.

El a arătat că un audit extern va putea arăta ce a lăsat în urmă municipalitatea condusă de fostul primar, Dorin Florea.

“Vrem să evităm ca în următorii patru ani să apară noi şi noi probleme nesoluţionate, să apară schelete din dulap”, a spus Zoltán Soós. Acesta a mai adăugat că acei angajaţi ai primăriei, care îşi fac treaba în mod corect, nu au de ce să se teamă, însă toate cazurile în care se vor constata ilegalităţi vor ajunge în instanţă.

Noul primar a mai spus, potrivit MTI, că UDMR va avea cea mai puternică prezenţă la nivel local, astfel că nu va putea fi evitată în cadrul negocierilor. În opinia sa, este un lucru favorabil că UDMR a înţeles, la rândul său, necesitatea schimbării şi a venit cu feţe complet noi. Astfel, intrigile anterioare nu mai îngreunează formarea unei cooperări între părţi.

Politicianul crede că este posibil ca săptămâna viitoare să fie anunţate, deja, numele viceprimarilor, iar în următoarele două-trei săptămâni să fie depuse şi jurămintele.

La alegerile care au avut loc duminică, Zoltán Soós a obţinut 50,54% dintre voturi. Claudiu Maior, candidatul care a fost considerat a fi urmaşul primarului de până acum, a obţinut un număr de voturi de două ori mai mic decât Soós, care a fost susţinut de partidele maghiare.

În consiliul local format din 23 de membri, UDMR a obţinut 11 mandate, PNL, 4 mandate, iar PSD, POL şi Pro România, câte 2 mandate.

Foto: Zoltan Soos / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Fără audit financiar, televiziunile mogulilor pot lansa, ca la Bucureşti, acuzaţii zgomotoase despre cine ştie ce prejudicii.

 2. Oamenii onesti si seriosi sunt oricand bineveniti.
  Auditul este normal la orice schimbare de management.
  Nimeni nu ar trebui sa se sperie, doar incompetentii si spagarii.

 3. Targu Mures parca era primaria de oras cu cei mai multi angajati pe cap de locuitor din tara. Un record negativ. Deci noul primar are toate motivele sa faca audit.

 4. Audituri TREBUIE peste tot, la TOATE Primariile si Connsiliile Judetene, altfel jaful cu BANII publici va continua!
  Vad ca USListii anunta Audituri, asta de la UDMR la fel, oare PNLeii de ce NU pronunta cuvantul AUDIT???!
  Si ce se mai ampaunau ca ne vor ferici cu Audituri peste Audituri DUPA ce vor veni al guvernare!
  NU au facut nici macar 1 singur Audit, nici unul, rusine PNL!
  In Romania, exista o Institutie, prevazuta de Constitutia Romaniei, e Curtea de Conturi care are ca ROLUL de a CONTROLA folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public, adica Modul cum sunt utilizati BANII PUBLICI!
  Auiditurile Curtii de Conturi sunt ANUALE si se fac la FIECARE Institutie publica!!
  Din pacate, Curtea de Conturi a fost TOTAL politizata si populata cu clientela politica analfabeta si obedienta si NU isi indeplineste deloc ROLUL consfintit de Constitutie!
  Din acest motiv, astfel de Audituri PROFESIONISTE si INDEPENDENTE sunt necesare si obligatorii, altfel dezmatul cu BANII PUBLICI poate continua!!!

 5. Pertinenta idee! Eviti discutii neprincipiale ulterioare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.