G4Media.ro

Ziua Națională a României, sărbătorită în 2020 fără public și paradă militară

Sursa: Inguam photos/ Octav Ganea

Ziua Națională a României, sărbătorită în 2020 fără public și paradă militară

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită marţi în ceremonii restrânse, fără public, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus, transmite Agerpres.

Pe 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, prin hotărârea adoptată privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum şi în municipiile reşedinţă de judeţ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.

Aceste măsuri sunt:

* purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;

* dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul delimitat în care se desfăşoară ceremonia;

* menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum şi delimitarea prin semne vizibile a perimetrului;

* aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;

* efectuarea triajului observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/ sosesc în spaţiul în care se desfăşoară ceremonia;

* durata ceremoniei este de maximum o oră.

În Bucureşti, aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa la ceremonia oficială în format restrâns, organizată la Arcul de Triumf.

Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Ia mai las-o și cu parada militară organizată de 1 decembrie ce să vedem , fierul vechi cumpărat de la americani cu bani foarte mulți. Dacă eram parteneri de alianța ne dădeau gratis nu ne vindeau jafurile lor care nu aveau ce face cu el. Să vedem ptr ce dăm 2% din PIB in loc să facem școli, spitale autostrăzi.

  • Sarbatoare nationala cu parada militara se pot regasi numai in dictaturi.
   Azi nu e ziua tuturor romanilor.
   E ziua bugetarilor care au privilegii pe care nu le au in alte tari.
   E ziua PENSIONARILOR DIN SECURITATEA CEAUSISTA care au privilegii si pensii speciale pe care nu le-ar avea in alte tari.
   E ziua medicilor de la stat care au privilegii pe care nu le-ar avea in alte tari.
   E ziua pensionarilor speciali.
   E ziua parlamentarilor psd=pnl=pmp=udmr=partidulluiponta
   E ziua spagarilor, numiti ,,eroii di prima linie”, care iau spaga 20 000 € pe zi, cum e cazul politistului de la suceava

  • @ABC Eu chiar nu aș vrea să se renunțe la această tradiție a paradei militare de 1 decembrie. Și da, este ziua tuturor românilor, inclusiv a celor care nu sunt pe lista ta de mai sus. Iar dacă crezi că țara este de rahat, asta se întâmplă din cauza locuitorilor ei care sunt la fel. Țara este oglinda locuitorilor ei. La mulți ani!

  • @Dan,
   Faptul ca esti dintre cei de pe lista mea, nu iti da dreptul sa vorbesti in numele tuturor romanilor.
   Se vede ca esti pesedist, iar romania arata asa din cauza celor ca rine

  • @ABC Sigur, am observat tendința asta, dacă nu ești de acord cu o opinie îl faci pe celălalt pesedist și așa ai încheiat discuția :))) Și nu din cauza mea este așa țara, nici măcar nu eram născut în 1989, iar prima dată am votat în 2012. Vinovați de cum arată țara sunt cei de peste 40 ani. Frumoasă moștenire ne lăsați nouă tinerilor.

 2. Lipsa paradei militare și a oricărui fel de parade ar trebui să devină regulă. Sărbătoarea națională trebuie să fie sărbătoarea tuturor, cu spectacole culturale, artistice și sportive, târguri și cât mai multe străzi pietonale pentru promenadă.

 3. LA MULTI ANI ROMANIA ! Sanatate si putere de munca si sacrificiu celor care lupta pentru tine!

 4. @ litza de la enel

  acum 1 an puneai aceeasi placa de patefon zgariata

  ti am dat nspe linkuri cu parade militare din tari DEMOCRATE / NATO

  https://www.g4media.ro/ziua-nationala-4000-de-militari-200-de-vehicule-si-50-de-aeronave-participa-la-parada-de-la-arcul-de-triumf.html

 5. Parada este un semn de omagiu adus celor ce au murit pentru idealul României mari.
  Este normal sa se organizeze parada militara.
  Cei 2% din pib sunt angajamentele statului român prin tratate și trebuie respectate.
  Tehnica militara a fost schimbată, dar ca orice schimbare durează in timp ca nu este ușor.
  Americanii au vândut exact ce a solicitat Romania. Tehnica are upgrede-uri așa că tehnica este funcțională.
  Oare credeți ca Rusia se văicărește degeaba cu scutul antirachetă ? Ei știu că România și SUA este că un ghimpe si le strica aranjamentele in Europa de Sud-Est și in Balcani.