G4Media.ro

Zilele Culturale Maghiare, a opta ediție la Timișoara / Vor fi concerte,…

Foto: Festivalul deliciilor dulci

Zilele Culturale Maghiare, a opta ediție la Timișoara / Vor fi concerte, evenimente artistice, un târg meșteșugăresc, preparate tradiționale

Timp de patru zile, din 21 până în 24 septembrie, Timișoara va fi capitala culturii maghiare din România, anunță DeBanat.ro. Vor fi concerte rock, pop sau jazz, spectacole de dansuri și muzică populară, standuri cu gastronomie maghiară, un târg meșteșugăresc, dezbateri, lansări de filme și de carte, toate reunite sub umbrela sărbătorii comunității maghiare.

Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Timișoara, ajuns la ediția a opta, va fi un eveniment special în anul Capitalei Culturale a Europei.

Zilele Culturale Maghiare 2023 vor debuta la Sala Operei, urmând ca în zilele următoare să aibă loc evenimente în Piața Operei și în Piața Libertății. Vor fi concerte pop-rock cu trupe din Ungaria şi Ardeal, muzică şi dansuri populare ungureşti, gastronomie maghiară, un spectaculos târg meşteşugăresc, ateliere pentru copii, dezbateri, lansări de carte, filme, spectacole de reenactment istoric cu trupe din Ungaria şi Timişoara.

În parcarea de la Modex vor fi 20 de standuri cu mâncare, care vor oferi produse din tradiția culinară maghiară.

Peste 130.000 de spectatori sunt așteptați să participe la eveniment.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Ar trebui interzise dar ciobanii din Timișoara nu știu cum e cu ungurii.

 2. Cum se face că specimenele ce nu cunosc un ungur au ceva împotriva lor. Le dau lecții ardelenilor despre cum este cu ungurii.

  • Am citit o analiza detaliata a sistemului de promovare a mesajelor AUR pe regiuni. Mesajele dure impotriva minoritii maghiare din Romania sunt ca si inexistente pentru regiunea Transilvania. Ar fi contra-productiv pentru AUR sa faca asta. Mesajele fara numar sunt in Oltenia, de exemplu.

   P.S. Si scriu asta in calitate de oltean, ca sa fie clar.

  • Va pot intreba si viceversa

 3. Bravo 👏🏻
  Interesant și constructiv.

  • Cum îți aşezi, aşa şezi…
   Asta e rezultatul „bunelor” manifestări ale ungurilor, în raport cu majoritatea românească. Aşa e când rațiunea îți este orbită cu otrava de la Buda Pesta…

 4. Atata timp cat si in Ungaria este o sarbatoare romaneasca, mi se pare absolut normal. Ca si acolo sunt etnici romani. E frumos sa existe un echilibru. In mod cert exista. Uite, ei au statuie cu ucigasul lor de copii romani, avem si noi o statuie la ei cu Avram Iancu. Iar mormanul de moloz din Sf Gheorghe lasat intentionat in fata statuii lui M Viteazu in sfarsit a disparut. Nu?!