G4Media.ro

Zile libere pentru elevi joi, de Sfântul Andrei și vineri, de Ziua…

Foto: © Racorn | Dreamstime.com

Zile libere pentru elevi joi, de Sfântul Andrei și vineri, de Ziua Națională. Modulul 2 de cursuri se încheie pe 22 decembrie

Elevii nu merg la cursuri joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, și vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională, fiind zile nelucrătoare prin Codul Muncii. Mai multe muzee din București și din țară au acces gratuit de Ziua României: de la evenimente pentru copii la Muzeul Satului și Muzeul Național de Artă Contemporană, la vizite gratuite la castelele Peleș și Pelișor.

Următoarea vacanță este cea de Crăciun și începe pe 22 decembrie. Cu alte cuvinte, de luni, 4 decembrie, când se întorc la școală după cele două zile libere legale și weekendul 2-3 decembrie, elevii și profesorii mai au 3 săptămâni de cursuri. În aceeași zi în care iau vacanță, vineri, 22 decembrie, se termină și modulul 2 din anul școlar curent, prevede structura anului școlar 2023-2024 stabilită prin ordinul de ministru (OME) 3.800.

Până la finalul anului 2023, adică exclusiv în modulul al doilea, elevii trebuie să aibă câte 3 note la disciplinele cu mai mult de 2 ore pe săptămână, potrivit unei adrese a Ministerului Educației din 4 septembrie 2023. Dintre aceste note, cel puțin una se recomandă să fie acordată în urma unei evaluări scrise, după cum se arată în document.

La disciplinele cu o oră pe săptămână sau două ore pe săptămână, elevii vor avea la sfârșitul modulului al doilea câte 2 note, dintre care se recomandă ca una să fie de la o evaluare scrisă.

Foto: © Racorn | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează