G4Media.ro

Ziarul de Iași: Patronul publicației Bună Ziua Iași, printre cei patru reținuți…

Ziarul de Iași: Patronul publicației Bună Ziua Iași, printre cei patru reținuți în urma audierilor de la DIICOT într-o afacere imobiliară

Patronul publicației Bună Ziua Iași (BZI), Claudiu Asimionesei, a fost reținut noaptea trecută în urma audierilor de la DIICOT în cazul vânzării apartamentelor din imobilul de pe Sărărie ridicat pe un teren concesionat în mod fraudulos de Primărie. Printre reținuți se numără și fostul arhitect al municipiului Iași, Alexandru Mustiață, transmite Ziarul de Iași.

Claudiu Asimionesei, fiul lui Ghiocel Asimionesei, patronul informal al publicației BZI, a așteptat luni, 26 aprilie, ore bune să intre la audieri la DIICOT. Alături de el a fost soția sa. La audieri a intrat abia pe la ora 22:00 și a stat până târziu în noapte, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore.

În acest dosar, Claudiu Asimionesei are calitatea de inculpat. El a fost cel care s-a ocupat de vânzarea apartamentelor din blocul ridicat în Sărărie pe terenul concesionat de Primărie în condiții suspecte.

Ziarul de Iași mai scrie că tatăl său, Ghiocel Asimionesei, a evitat să semneze documente oficiale în această afacere oneroasă, acționând doar prin interpuși.

Până la ora redactării acestei știri, patru persoane erau reținute în dosar: patronul BZI, Claudiu Asimionesei, fostul arhitect al orașului, Alexandru Mustiață, notarul Răzvan Ionuț Costin și încă un funcționar.

Alte șapte persoane, printre care și fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, erau puse sub control judiciar.

Sursa: Ziarul de Iași

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Next Alexe, next Chirică.

  2. din nou lipseste PNL din articol, sa se spuna ca primarul si viceprimarul sunt cumetri , ca unul e la PSD unul e la PNL, ca primarul e la PNL (trecut de la PSD) , ca sunt multe controverse imobiliare/dosare penale si totusiiiii PNL-Orban-Iohanis ii sustin in continuare

  3. Buna Ziua Iasi este de multi ani de zile portavocea primarului Chirica si a PSD la Iasi. De cand Chirica a trecut la PNL, BZI este acum aparatorul golaniilor USL (PNL + PSD), marea tinta fiind USRPlus.
    Smenurile imobiliare ale patronilor BZI (condamnati in trecut pentru santaj) cu Chirica sunt mult mai multe.
    De exemplu, agentia de voiaj CFR a fost scoasa din sediul ultracentral in care se afla de zeci de ani, in Piata Unirii, spatiul fiind data catre BZI, fara licitatie.
    https://www.topiasi.ro/homepage/topiasi/21540-ce-%E2%80%9Dcapital%C4%83-istoric%C4%83%E2%80%9D-%C8%99i-%E2%80%9Dora%C8%99-regal%E2%80%9D-la-kilometrul-0-al-ia%C8%99ului-%C8%99i-a-mutat-faraonul-%C8%99antajului.html

  4. Mult rau aprodusChirica iesenilor alaturi deAlexe tablagiul,care fara doar si poate vor raspunde in fata justitiei.A avut dreptate d/nChichirau ca bugetul intomit era u favorizate persoane apropiate acestui pwrsonaj nociv aol intelectualitatii iesen.Poate DIICOT va face lumina si/l va trimite la odihna,alaturi d3 Nichita!!!Rusine sa le fie acestorHOTI si INCOMPETENTI!!!!