G4Media.ro

Zelenski: Sunt recunoscător Senatului Statelor Unite pentru că a aprobat un ajutor…

Sursa foto: Twitter / Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Zelenski: Sunt recunoscător Senatului Statelor Unite pentru că a aprobat un ajutor vital pentru Ucraina / Acest vot consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii libere

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit senatorulir din Statele Unite ale Americii pentru ajutorul aprobat, dar şi americanilor care continuă să susţină Ucraina. ”Acest vot consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii libere”, a transmis liderul de la Kiev, citat de News.ro.

”Sunt recunoscător Senatului Statelor Unite pentru că a aprobat astăzi un ajutor vital pentru Ucraina”, a scris Zelenski, miercuri, pe platforma X, fosta Twitter.

Preşedintele ucrainean a mulţumit liderului majorităţii, Chuck Schumer, liderului republican Mitch McConnell, dar şi ”tuturor senatorilor americani din ambele părţi ale culoarului care au votat în favoarea acesteia”.

”Acest vot consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii libere.

De asemenea, le sunt recunoscător tuturor americanilor care continuă să sprijine Ucraina şi recunosc faptul că semnificaţia istorică a acestui proiect de lege se extinde dincolo de politică”, a mai transmis liderul de la Kiev.

Acesta a mai afirmat că aşteaptă ”cu nerăbdare” ca legea să fie promulgată.

”Apreciez în egală măsură sprijinul preşedintelui Biden şi aştept cu nerăbdare ca legea să fie semnată în curând şi ca următorul pachet de ajutor militar să fie pe măsura hotărârii pe care o văd întotdeauna în negocierile noastre”, a mai scris Zelenski.

Potrivit acestuia, ”capacităţile cu rază lungă de acţiune, artileria şi apărarea aeriană ale Ucrainei sunt instrumente esenţiale pentru a restabili mai repede o pace dreaptă”.

Un amplu pachet de ajutor extern a trecut cu uşurinţă, marţi seară târziu, în Congresul SUA, după luni de amânare, deschizând calea pentru o nouă finanţare de miliarde de dolari pentru Ucraina

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 👍🏻…
    Nici tu nu rămâi în urmă, ai ceva ce multora le lipsește…. și anume, a avea lucrurile clare și de a lua decizii fără să-ți tremure mâna.
    Admirabil 👏🏻
    ❤️