G4Media.ro

Zelenski solicită un ajutor de 840 de milioane de dolari pentru a…

Foto: Telegram/ Serviciul de Urgență al Ucrainei

Zelenski solicită un ajutor de 840 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina pe perioada iernii

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat un ajutor de 843 de milioane de dolari pentru a sprijini infrastructura critică a țării în această iarnă, relatează CNN.

Într-un discurs virtual la o conferință la Paris, Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de infrastructură electrică critică, precum și de importuri urgente de energie electrică din țările europene „cel puțin până la sfârșitul sezonului de încălzire”.

„Acest lucru va costa aproximativ 800 de milioane de euro … dar prețul este mai mic decât costul penei de curent”, a avertizat el.

Rusia a fost acuzată în repetate rânduri că a folosit „iarna ca pe o armă de război” în Ucraina în ultimele săptămâni, lovind fără încetare infrastructuri critice și lăsând milioane de ucraineni fără acces la electricitate, apă și încălzire centrală la temperaturi scăzute.

Se așteaptă ca cele 46 de țări și 24 de organizații internaționale care s-au reunit marți la Paris să se angajeze să ofere sprijin imediat Ucrainei, concentrându-se asupra perioadei de iarnă.

Franța va aloca un ajutor umanitar suplimentar de 80,7 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al biroului președintelui Emmanuel Macron, din care 51,1 milioane de dolari vor fi dedicați energiei, accesului la apă, hrană, sănătate și infrastructură de transport, precum și operațiunilor de deminare.

Aceasta va include 63 de noi generatoare electrice de mare putere care vor fi furnizate Ucrainei în viitorul foarte apropiat, se arată în comunicat.

Până în prezent, în cadrul conferinței au fost alocate 421,6 milioane de dolari Ucrainei, se arată în comunicat, adăugând că se așteaptă ca această cifră să crească.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. O intrebare de bun simt. Pt ce pola calului ii trebuie mld si mld, ca primeste totul gratis???
    Arme gratis, ajutoare de orice tip, energie aia care e….banii la ce’ i folosesc??
    Mai are clica de achizitionat proprietati prin occident, vin vremuri grele la „pensionare”??

  2. Șoșocilor, ați si apărut pe post de comentaci.:)))