G4Media.ro

Zelenski, invitat să se adreseze la summitul NATO de la Bruxelles, prin…

sursa foto: Captură video

Zelenski, invitat să se adreseze la summitul NATO de la Bruxelles, prin legătură video / Liderul ucrainean va cere ajutor pentru a pune capăt invaziei ruse

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, urmează să se adreseze prin videoconferinţă liderilor ţărilor din NATO care se reunesc joi la Bruxelles pentru un summit extraordinar dedicat invadării Ucrainei de către Rusia, a făcut cunoscut marţi Alianţa Nord-Atlantică, relatează Agerpres, conform AFP .Liderul ucrainean va cere ajutor pentru a pune capăt invaziei ruse, potrivit purtătorului său de cuvânt.

„Preşedintele Zelenski este invitat să se adreseze la summitul NATO prin legătură video. Aceasta va fi ocazia pentru liderii ţărilor aliate să îl audă vorbind în direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii Rusiei”, a indicat un responsabil NATO într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, citat de agenţia Interfax-Ucraina, a indicat că Volodimir Zelenski va „participa activ” la summit, „minim” cu un discurs şi „maxim” prin „participare deplină, bineînţeles într-un format video”.

Liderul ucrainean va cere ajutor pentru a pune capăt invaziei ruse, potrivit purtătorului său de cuvânt. „Se poate face în mai multe moduri. Interzicerea spaţiului aerian, furnizarea Ucrainei a unor mijloace puternice de apărare aeriană şi aviaţie”, a spus el. În schimb, „nu vor fi discutate noi formule de securitate” pentru Ucraina, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Volodimir Zelenski a declarat la 15 martie că trebuie „recunoscut” că Ucraina nu poate adera la NATO, în timp ce această problemă a fost unul din motivele invocate de Rusia pentru a justifica invadarea ţării.

„Aliaţii ajută Ucraina să facă respectat dreptul său fundamental de a se apăra, furnizându-i o cantitate importantă de echipamente militare esenţiale”, a amintit responsabilul NATO.

„În cursul summitului, aliaţii şi Ucraina vor lua în considerare ce pot face aliaţii pentru a-şi întări sprijinul (lor) pentru Ucraina”, a adăugat el.

Acest summit extraordinar al NATO a fost convocat de secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, pentru joi, ziua în care la Bruxelles au loc şi un summit G7 şi un summit al Uniunii Europene.

Preşedintele american, Joe Biden, care va participa la aceste trei summit-uri, a făcut cunoscut că Occidentul va anunţa „noi sancţiuni împotriva Rusiei şi le va întări” pe cele care există deja.

sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Omule daca nu veneai cu declaratiile alea razboinice poate nu aveai 4000000 de refugiati, orase distruse, oameni morti cu miile. Poate lasi actoria si cobori cu picioarele pe pamant. Vietile oamenilor sunt mai importante decat imaginea ta personala.

 2. Zelenski va cere din nou ww3. Fixed.

 3. Daca NATO acorda ajutor acestui actoras intrigant, atunci va incepe WW3.

 4. Bālegarul trollak in action. Vā este fricā de WW3 hāmesitilor? Nu numai ca Federatia poate fi infrântā dar si spartā in mici bucātele. Ati mers prea departe lighioane.
  Zelinsky salveazā lumea de un monstru capabil doar de furat si ucis copii, batrâni si femei.
  Economisiti hriska pentr la iarnā, au iesit urzicile.

  • Bine zis :)) ăștia înțeleg ce se întâmplă în lume cum înțelege bunicu-meu care a murit.

  • Asa este! 👍👍👍

 5. Ticălosul ăsta vrea sa ne atragă in război,plec nu mă înrolez niciodată pt un război care nu ne privește

 6. Ia mai ducă-se naibii, vrea să-și arate mușchii lui Putin și să globalizeze războiul? N-au fost niciodată prietenii noștri, dimpotrivă, nu am uitat ce n-au luat și nu mai vor să dea înapoi. Au pus coada pe teritoriile noastre.

  • Nimeni nu a uitat. Mi-e teama ca intr-un an romanii care acuma culeg sparanghel in Germania vor culege sparanghel in Germania la fermele ucrainienilor veniti refugiati cu un an inainte si ajutati pe model suedez cu viata platit si suflat in dos forever.