G4Media.ro

Zelenski, escală surpriză în Polonia la întoarcerea din America / ”Am avut…

sursa foto: captura video

Zelenski, escală surpriză în Polonia la întoarcerea din America / ”Am avut onoarea de a marca la Lublin eforturile cetăţenilor polonezi şi ale voluntarilor” / Nu s-a întâlnit cu niciun oficial polonez

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut sâmbătă după-amiază o escală scurtă în Polonia pentru a mulţumi şi decora doi voluntari polonezi, într-un moment în care relaţiile dintre Kiev şi Varşovia sunt foarte tensionate, informează Agerpres, care citează AFP.

La întoarcerea sa din Statele Unite şi Canada, Zelenski s-a oprit în oraşul Lublin, în estul Poloniei, dar, potrivit presei poloneze, nu s-a întâlnit cu niciun oficial polonez.

„În drumul meu spre Ucraina, am avut onoarea de a marca la Lublin eforturile cetăţenilor polonezi şi ale voluntarilor”, a anunţat Zelenski pe contul său de Twitter.

Săptămâna trecută, Polonia şi-a extins embargoul asupra cerealelor ucrainene pentru a proteja interesele fermierilor săi, declanşând o criză deschisă cu Kievul, în pofida faptului că este un partener apropiat.

Ucraina a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva Poloniei, Slovaciei şi Ungariei, care şi-au menţinut de asemenea restricţiile asupra cerealelor ucrainene, în pofida faptului că Bruxellesul le-a ridicat.

Marţi, preşedintele ucrainean a denunţat la ONU faptul că „anumite ţări se prefac că sunt solidare (cu Ucraina, n.r.) susţinând indirect Rusia”. Acest lucru a provocat furia Varşoviei, care l-a convocat pe ambasadorul ucrainean.

Polonia a anunţat apoi că nu va mai livra noi arme Kievului, ci va continua pur şi simplu cu livrările convenite anterior şi se va concentra pe modernizarea armatei sale.

Varşovia este unul dintre principalii aliaţi ai Kievului în conflictul armat împotriva Rusiei, iar ajutorul militar occidental trece în principal prin teritoriul său.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...