G4Media.ro

Zelenski cere un „tribunal special” pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei

sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski cere un „tribunal special” pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri crearea unui „tribunal special” pentru a ancheta liderii politici și militari ruși pentru rolul lor în invazia Ucrainei, transmite CNN.

„Trebuie să-i aducem în fața justiției pe cei ale căror decizii au declanșat toate acestea”, a declarat el în cadrul unei conferințe la Paris. „Cei care au comis crima inițială. O crimă în care se concentrează tot răul arătat de ocupanții ruși”.

„Și încă nu avem o astfel de bază instituțională pentru a trage la răspundere conducerea politică și militară rusă pentru crima de agresiune.”

Zelenski a lăudat activitatea Curții Penale Internaționale pentru investigarea presupuselor crime comise de trupele rusești pe teritoriul ucrainean. Dar el a adăugat că „pentru ca și crima originală de agresiune armată să primească un răspuns corect, trebuie să completăm activitățile Curții Penale Internaționale”.

„Ar trebui înființat un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. Pentru ca acesta să-i poată pedepsi pe cei care, din păcate, nu pot fi atinși de Curtea Penală Internațională și de toate celelalte instituții judiciare disponibile din lume”, a declarat Zelenski.

„Știți cu toții cum conducerea Rusiei, ascunzându-se în spatele unor povești false despre suveranitatea statului, evită responsabilitatea corectă pentru ceea ce a făcut. Trebuie să depășim acest lucru”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. E loc la Haga pentru toată mafia putinistă.

  2. Pai si lumea de ce tot striga in strada ca-l asteapta la Curtea de la Haga pe Putin daca nu se poate nimeni atinge de el?
    N-o sa fie americanii de acord sa se infiinteze un astfel de tribunal ca daca fac asta intr-un sens, va trebui sa fie trasi la raspundere si ceilalti pentru cr.imele de raz.b.oi comise din greseala in a.tacuri aeriene pe unde mai sunt trimisi oameni in misiune pentru apararea dem.ocratiei.
    Dar incercarea mo.arte nu are.
    Totusi inca mai e asteptat la Haga de unii care inca nu s-au prins cum sta treaba.

  3. „operatiunea speciala” necesita infiintarea unui „tribunal special”.