G4Media.ro

Zelenski: Avem nevoie de încă aproximativ 100 de avioane de vânătoare, în…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: Avem nevoie de încă aproximativ 100 de avioane de vânătoare, în plus faţă de avioanele F-16 promise

Ucraina are nevoie de încă aproximativ 100 de avioane de vânătoare, în plus faţă de avioanele F-16 care i-au fost deja promise de statele occidentale, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat joi de agenţia DPA, conform Agerpres.

„Pentru o forţă aeriană eficace avem nevoie în total de aproximativ 160 de avioane de luptă”, a indicat Zelenski într-un interviu acordat postului naţional de radio portughez. Potrivit preşedintelui ucrainean, o asemenea flotă aeriană ar putea cu adevărat împiedica Rusia să domine spaţiul aerian ucrainean în războiul aflat în desfăşurare.

El a confirmat că Ucraina a primit până la ora actuală din partea unor state europene promisiuni pentru furnizarea a 50-60 de avioane de vânătoare F-16 de producţie americană.

Anterior, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că Ucraina are nevoie de circa 128 de avioane F-16.

Danemarca, Olanda şi Norvegia sunt ţările care au promis Ucrainei astfel de avioane, dar instruirea piloţilor şi tehnicienilor ucraineni pentru a opera aceste aparate necesită timp.

După standardele forţelor aeriene olandeze este nevoie de circa doi ani şi jumătate pentru instruirea unui pilot de avion de vânătoare. Conform unei surse militare, piloţii ucraineni deja formaţi pe alte avioane de vânătoare, cum ar fi cele ruseşti MiG-29 sau SU-27 aflate deja în dotarea armatei ucrainene, ar avea nevoie de circa patru luni numai pentru însuşirea noţiunilor de bază ale pilotării avionului F-16, dar Ucraina ar avea şi opţiunea contractării unor piloţi străini deja formaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Volodimir, daca declari, in scris, ca cei din Cnezatul Moscoviei NU vor ataca vreodata pana la Lisabona, sa moara mama, ma bat pentru cererea ta.Zau.

  2. Omul doar isi apara tara. De ce iti e frica de asta?
    Nu o sa vina nimeni peste tine si pORCII tai. Stati linistiti in cocina voastra si nu mai sariti gardul.

  3. Ucraina ar trebui să primească ce are nevoie, dacă nu vor muri piloții NATO. Ucraina s-a dovedit a fi un „scut” al Europei de Est, care-ar fi urmat la distrugere, al Europei și al NATO. Cand ai un scut cu care te aperi vrei să fie tare.