G4Media.ro

Zelenski afirmă că a primit o ofertă „serioasă și puternică” pentru F-16/…

Sursa foto: Royal Danish Airforce via Facebook / NATO Allied Air Command

Zelenski afirmă că a primit o ofertă „serioasă și puternică” pentru F-16/ Avioanele ar putea fi dotate cu arme nucleare, susține Moscova

Ucraina a primit o ofertă „serioasă, puternică” din partea liderilor unor țări gata să furnizeze Kievului avioane de luptă F-16, a declarat marți președintele Zelenski. El așteaptă acordurile finale cu aliații cheie, transmite The Guardian.

„Partenerii noștri știu de câte avioane avem nevoie”, a declarat Zelenski. „Am primit deja o înțelegere a numărului de la unii dintre partenerii noștri europeni… Este o ofertă serioasă și puternică”.

Kievul așteaptă acum un acord final cu aliații săi, inclusiv „un acord comun cu Statele Unite”, a declarat Zelenski.

Pe de altă parte, după cum relatează Reuters, luna trecută, președintele american Joe Biden le-a spus liderilor G7 că Washingtonul a sprijinit programele comune de antrenament aliate pentru piloții ucraineni pe F-16.

Dar consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat că nu a existat o decizie finală privind trimiterea de avioane de către Washington.

Zelenski a făcut de mult timp apel la avioanele F-16, spunând că apariția lor cu piloții ucraineni ar fi un semnal sigur din partea lumii că invazia Rusiei se va încheia cu o înfrângere pentru Moscova.

Rusia a declarat marți că avioanele de vânătoare F-16 construite în SUA pot „găzdui” arme nucleare și a avertizat că furnizarea acestora către Kiev va duce la o nouă escaladare a conflictului.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că una dintre modificările F-16 permite ‘găzduirea’ de arme nucleare”, a spus Lavrov într-un discurs la o bază militară din Duşanbe, în Tadjikistan, potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul Ministerului rus de Externe, transmite Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...