G4Media.ro

Zelenski: Absenţa lui Biden de la conferinţa din Elveţia ar echivala cu…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Zelenski: Absenţa lui Biden de la conferinţa din Elveţia ar echivala cu „aplauze la scenă deschisă pentru Putin”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că, dacă preşedintele american Joe Biden va absenta de la summitul de pace organizat de Kiev în Elveţia în iunie, aceasta ar echivala cu ‘aplauze la scenă deschisă pentru Putin’, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Ucraina speră într-o participare cât mai numeroasă la conferinţa din Elveţia, într-o încercare de a unifica opiniile cu privire la sfârşitul războiului şi a creşte presiunea asupra Rusiei.

Washingtonul şi-a semnalat sprijinul pentru conferinţă, dar nu a anunţat dacă preşedintele Joe Biden va fi prezent.

‘Ştiu că Statele Unite sprijină summitul, dar nu ştim la ce nivel’, a spus Zelenski marţi, într-o conferinţă de presă comună la Bruxelles cu prim-ministrul belgian Alexander De Croo.

‘Summitul de pace are nevoie de preşedintele Biden şi la fel şi ceilalţi lideri care se uită la reacţia Statelor Unite. Absenţa lui ar însemna aplauze pentru Putin, aplauze la scenă deschisă personal pentru Putin’, a adăugat Zelenski.

El i-a îndemnat duminică atât pe Biden, cât şi pe preşedintele chinez Xi Jinping, un aliat apropiat al lui Putin, să participe la summitul din Elveţia.

Kremlinul a calificat marţi drept ‘absurdă’ şi ‘inutilă’ desfăşurarea unui summit de pace fără participarea Rusiei, care nu a fost invitată de Kiev.

‘Această conferinţă este, din punctul nostru de vedere, absolut inutilă în ce priveşte căutarea unei soluţii la conflictul privind Ucraina’, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu la postul public RT, citat de AFP. ‘Este, într-adevăr, absurd să aibă loc o reuniune şi să se discute serios despre aceste chestiuni fără participarea ţării noastre’, a subliniat Peskov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Absența Chinei de la conferința de pace ar reprezenta o admitere din Partea Chinei ca Taiwan are dreptul la autodeterminare și poate UE ar trebui să înceapă să-l recunoască drept stat independent și să deschidă ambasade ale Taiwanului in UE!