G4Media.ro

Zelenski a discutat cu Macron despre ajutorul militar al Franței, inclusiv despre…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski a discutat cu Macron despre ajutorul militar al Franței, inclusiv despre „armament greu” și despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că a discutat joi cu Emmanuel Macron despre ajutorul militar al Franţei pentru Ucraina, inclusiv „armament greu”, a precizat şeful statului francez, precum şi despre candidatura Kievului la intrarea în Uniunea Europeană, transmite AFP.

Într-un mesaj pe Twitter, Volodimir Zelenski a făcut cunoscut că l-a informat pe Emmanuel Macron despre „situaţia de pe front” în faţa forţele ruse. „Am discutat despre alte ajutoare militare pentru Ucraina”, a adăugat el, înainte de a încheia: „O atenţie deosebită a fost acordată modalităţilor de aderare a Ucrainei la UE”.

Parisul a confirmat într-un comunicat apelul telefonic dintre cei doi preşedinţi. Emmanuel Macron „l-a întrebat pe preşedintele Zelenski despre ultimele evoluţii de pe teren, precum şi despre necesarul în ceea ce priveşte echipamentul militar, sprijinul politic, sprijinul financiar şi ajutorul umanitar”.

Şeful statului francez l-a asigurat pe omologul său ucrainean că „Franţa va rămâne mobilizată pentru a răspunde nevoilor Ucrainei, inclusiv în armament greu”.

Cei doi preşedinţi „au convenit să rămână în contact, mai ales în perspectiva avizului pe care Comisia Europeană îl va emite cu privire la candidatura Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană şi a discuţiei care va urma în cadrul Consiliului European din 23 şi 24 iunie”.

Această discuţie telefonică a avut loc la scurt timp după un val de critici al Kievului la adresa Parisului, în urma unui nou apel al preşedintelui Macron de „a nu umili Rusia”.

Emmanuel Macron, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a UE până la 1 iulie, este sub presiunea Ucrainei care îi aşteaptă vizita de la începutul ofensivei ruse la 24 februarie.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ucraina NU va adera la UE, Germania si Franta se vor opune.

    discutii pot fi non stop, 7 zile din 7 de dimineata pana seara dar ele nu vor schimba REALITATEA

  2. De ce în situații excepționale nu se găsesc soluții de excepție?daca nu s-au prevăzut,legislația nato nu se poate schimba?