G4Media.ro

Zeci de ucraineni, blocați de trei ore pe Aeroportul Sibiu din cauza…

Zeci de ucraineni, blocați de trei ore pe Aeroportul Sibiu din cauza lipsei pașapoartelor biometrice / Autoritățile locale dau vina pe compania aeriană / Nu există niciun traducător care să le explice refugiaților situația

Mai multe familii de refugiați ucraineni care doreau să plece din Sibiu cu o cursă Ryanair spre Bruxelles sunt blocate în aeroport pentru că nu li se permite îmbarcarea persoanelor care nu au viză sau pașaport biometric, relatează Turnul Sfatului.

Reprezentanții Aeroportului internațional Sibiu susțin că problema trebuie rezolvată de către Poliția de frontieră. La rândul lor, aceștia din urmă au pasat responsabilitatea către compania de zboruri.

”Dacă compania nu îi îmbarcă, trebuie văzut exact motivele pentru care nu îi îmbarcă. La Poliția de frontieră, pasagerii ajung după ce fac check-in-ul și fac controlul de securitate”, transmite Poliția de frontieră.

Reprezentanții Ryanair nu au putut fi contactați până la publicarea știrii.

”Aeroportul nu are niciun translator sau voluntar care să ajute refugiații. Ca autoritate, care știi că te vei confrunta cu această problemă zilnic, cheamă pe cineva, angajează pe cineva… Este penibil ce se întâmplă, aici oamenii sunt tot pe Google Translate pentru a putea înțelege ceva”, susține un voluntar.

Sursa foto: Inquam

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Iohannis e ingrijorat!

 2. Incep problemele…cred ca problema este in Belgia. Refugiatii ucrainieni pot intra foarte bine in Romania sau Polonia, insa daca se deplaseaza spre Vest, atunci vor fi verificati si vor trebui sa indeplineasca niste conditii. Acum se va vedea „unitatea europeana” adevarata.

 3. pai nu asta tot ziceau ungurii ? iar unii de aici scuipau deja ca ei fac fite.

  • Cu ungurii zicea Aurescu ca el a rezolvat-o, cica a vorbit la telefon cu ministrul de externe maghiar. Sa vorbeasca si cu belgianu’.

 4. Cu ungurii zicea Aurescu ca el a rezolvat-o, cica a vorbit la telefon cu ministrul de externe maghiar. Sa vorbeasca si cu belgianu’.

 5. Romania penibila in care ni se spune ca guvernul, arafat si ciuca au pregatit totul pt refugiati

  aici se vede cum a pregatit guvernul PNL-PSD primirea refugiatilor, n-au nici translator pe aeroport international

 6. Ghinion,cum ar zice dulapul sibian…

 7. Dulapul ce zice?

 8. Ungurii nu vroiau sa ii primeasca, aia din uk la fel, noi eram cu karamida in piept, am rezolvat la unguri dar la noi…. incompetentilor!

 9. Pare-se că nici după întâmplarea cu ungurii Ministerul umflatului cu trabuc și cel al adormitului pe bancheta din spate nu au învățat regulile de acces în spațiul Schengen. Să-i învețe cei de la Ryanair care știu că ucrainienii rămân blocați pe aeroportul din Bruxelles și va trebui să-i aducă înapoi la Sibiu.
  Dulapul cred că este din ce în ce mai mândru de „guvernul meu”.

 10. Oare când a promis sprijin deplin președintelui Zelinski dulapul nu știa ce miniștrii incompetenți are la externe și la interne ?
  Acum când cică a fost declarat lider regional nu se simte un pic jenat ?