G4Media.ro

Zeci de persoane condamnate la închisoare pe viaţă în Turcia în legătură…

sursa foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Zeci de persoane condamnate la închisoare pe viaţă în Turcia în legătură cu puciul eşuat din 2016

O instanţă din Turcia a dispus, miercuri, condamnarea la închisoare pe viaţă a 74 de persoane, inclusiv soldaţi, pentru rolul lor într-o tentativă de lovitură de stat, potrivit agenţiei de presă turce de stat Anadolu, citată de Rador.

Peste 240 de persoane, majoritatea civili neînarmaţi, au fost ucise în noaptea de 15 iulie 2016, când un grup de soldaţi răzvrătiţi a confiscat tancuri şi avioane de război, într-o tentativă eşuată de a-l înlătura de la putere pe preşedintele Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia îl învinuieşte pe clericul musulman din Statele Unite Fetullah Gülen pentru puciul eşuat şi a adoptat măsuri punitive la scară largă, împotriva presupuşilor susţinători ai acestuia, arestând aproximativ 160.000 de persoane, inclusiv cadre didactice, soldaţi şi funcţionari publici.

Dintre acestea, 77.000 au fost puse oficial sub acuzare şi menţinute în arest pe durata procesului, potrivit Ministerului de Interne.

Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Si voi il injurati pe dl Dragnea, care nici macar nu le-a zis ceva rau la pucisti…

    • Ei, i a dat totusi afara din guvern ( uneori din functiile de prim ministru etc.) si le o fi zis si ceva de dulce in spatele usilor inchise.