G4Media.ro

Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la Clinica de Oncologie…

Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la Clinica de Oncologie din Timişoara, unde bolnavii internaţi îndură temperaturi scăzute în saloane

Zeci de oameni au dus, luni, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care sunt nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane, din cauza companiei de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă. Acţiunea ”Protestul păturilor” a fost iniţiată de grupul civic Liga Vest, iar acesteia i s-a alăturat şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, transmite News.ro.

Grupul civic Liga de Vest a organizat, luni, ”Protestul păturilor” de la Timişoara, după ce, de zile întregi, bolnavii din Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal îndură frigul.

Printre cei care au donat pentru această clinică a fost şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

”Văzând situaţia care este în spital, mai ales acesta de la Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus săptămâna trecută plapumi şi perne noi pentru toate paturile şi încă 2 paturi electrice. Şi acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabilă, care îl ajută pe bolnav să îşi schimbe poziţia în care stă zeci de zile. Sunt foarte bune, pentru că bolnavul poate să stea în diferite poziţii, or ştiţi ce înseamnă să fii bolnav, când oricum te mişti cauţi o mângâiere (…) Din cauza frigului ne-am mobilizat. Noi suntem în relaţii foarte bune cu toate spitalele. Şi în toamnă, când au fost probleme cu gazele, am procurat două generatoare de curent, tot pentru două spitale, în caz că rămân fără încălzire, să poată folosi această sursă proprie pentru a se putea încălzi. Şi acum lucrăm la nişte instalaţii pentru o maternitate”, a declarat Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

De altfel, donaţiile de acest fel către spital au început încă de săptămâna trecută, când mai mulţi oameni din Timişoara, aflând condiţiile în care sunt trataţi bolnavii de cancer, le-au întins o mâna de ajutor, la apelul omului de afaceri Dan Dinu.

Tot săptămâna trecută, fostul prefect de Timiş, Eva Andreaş, i-a transmis o scrisoare deschisă viceprimarului Ruben Latcau, în care, printre altele, preciza că nu îi doreşte să ajungă într-un spital neîncălzit pe timp de iarnă, cu atât mai puţin la Oncologie, acolo unde ea a fost internată pentru tratament şi a plecat din cauza frigului.

Rămasă fără bani şi fără soluţii, societatea de termoficare aflată în subordinea Primăriei Timişoara a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade.

Colterm, aflată în insolvenţă, are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.

Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, ca să sprijine sistemul de încălzire.

sursa foto: Facebook/ Liga Vest

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Banii din Banat trebuie sa rămână in Banat. Doar așa nu va mai trebui sa ne milogim la București pt banii nostri

  • Exact! Decentralizare!
   Daca taxele ar ramane acolo unde sunt munciti fiecare regiune ar duce-o cu mult mai bine.

  • Voi pur si simplu nu ați citi articolul Guvernul da bani Timișoarei datorita situație . Voi nu aveți o tara ptr. voi bogați cu bogați si săraci cu săraci, voi nu aveți compasiune ptr. altul mai sărac sau in nevoie , daca ar fi după voi România ar dispărea de pe harta. Spunei EU despre decentralizare sa vezi ce pumni in gura primești , mă întreb daca înțelegi măcar diferența din libertarian si liberal. Bani din Banat ajuta pe unu mai sărac așa cum EU ne ajuta pe noi, după tine ar trebuie ca EU sa nu ne dea nici un ban sa rămână la ei.

  • Te-ai întrebat vreodată citi bani face București si zona Ilfov si cu cați rămân.

 2. De la ce partid o fi primarul?

  • Nu e de la partid, este de la un oenge. Ăsta a fost pus acolo de catre statul paralel la ordinul mai marilor din UE.

 3. Vai di mini si di mini, cum indrazniti sa atacati „realizarili” Uniunii Sugrumati Romania? Nu va este rusine mogarilor? Ii atacati tocmai pe ei, neprihanitii si voitorii de bine … cu forta … pentru natia romana? Daca ei va spun ca sunt cei mai corecti, pentru ca asa spun ei, atunci trebuie sa-i credeti, far sa cercetati!
  Cum, nu va convine ca va este frig in case? Mai puneti o haina pe voi ! Nu asa va spunea si personajul de trista amintire dinainte de1989?

  • Sa îl vad pe Gigi Kent ducându-se la spital si aia sa spună nu te tot interna ca nu este căldura așa ca dute acasă ce spume la gura ar face .

 4. nu stiu ce instalatie electrica are ruina aia istorica numita spital dar deobicei cind e frig in casa pornesti un calorifer electric sau o aeroterma, nu te imbraci ca o sarma cu duna (plapuma).
  daca aveau aer conditionat in fiecare salon/cabinet, se puteau incalzi mai eficient decit un radiator. la spitalul judetean cind sint probleme cu incalzirea centralizata coldterm pornesc aparatele de aer conditionat

 5. asa-i cand, de la numinrea in functie, te ocupi doar de gasit noi motive pentru a da smecherasilor de partid inca o comanada pentru un studiu, proiect, ceva, o fenta pe bani publici

  nu se uita faptul ca la frigusoara, mult iubitul nostru primar a numit la conducerea colterm un evazionist si delapidator condamnat, prieten cu el de la partid, care toata viata lui a platit la stat taxe o suta de euro si care in ziuaurmatoare numirii si-a dat comanda pe banii orasului de masina de douazeci de mii

  nu se uita faptul ca inca mai sunt pe statul de plata al colterm aia care erau prea ocupati cu delapidarea colterm ca sa-si faca si treaba sanu fie nevoie sa plateasca tot orasul si tara amenzi pentru prostia lor