G4Media.ro

Zeci de mii de participanţi la marşuri împotriva extremismului de dreapta, în…

Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Zeci de mii de participanţi la marşuri împotriva extremismului de dreapta, în Germania

Zeci de mii de persoane s-au adunat duminică la Hamburg pentru un marş în centrul oraşului pentru a-şi exprima opoziţia faţă de extremismul de dreapta în Germania, relatează dpa.

Potrivit organizatorilor, peste 50.000 de oameni s-au strâns sub sloganul ‘Noi suntem zidul de protecţie – împreună contra extremismului de dreapta’, transmite Agerpres.

Poliţia a transmis că va publica o estimare privind numărul de participanţi după încheierea marşului.

Demonstraţia a fost a treia de acest fel desfăşurată la Hamburg de la începutul anului şi unul din cele cel puţin 12 evenimente de protest prevăzute pe teritoriul Germaniei, inclusiv în capitala Berlin şi la Dresda, în sud-est, unde s-au strâns câteva mii de persoane.

Oameni au ieşit în stradă şi în unele oraşe nu departe de Dresda – Zwickau, Bautzen, Görlitz şi Meissen.

Protestele au apărut după ce jurnalişti de investigaţie au relatat despre o reuniune ţinută în noiembrie la Potsdam, lângă Berlin, la care membri ai Alternativei pentru Germania (AfD), Uniunii Creştin-Democrate şi Uniunii Valorilor (WerteUnion) au discutat planuri de deportare masivă de persoane emigrate în Germania.

Valul de proteste are loc înaintea alegerilor în landuri estice în acest an la care este prognozată o performanţă bună pentru AfD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează