G4Media.ro

Doar câteva sute de oameni au participat la pelerinajul de Sfântul Andrei…

Doar câteva sute de oameni au participat la pelerinajul de Sfântul Andrei din județul Constanța, organizat de Arhiepiscopul Teodosie în plină pandemie

Ora 12.00: Slujba și pelerinajul de Sfântul Andrei din localitatea Ion Corvin (Constanța) s-au încheiat luni la prânz, cu doar câteva sute de oameni care au luat parte la eveniment, din care zeci de preoți care au oficiat împreună. Poliția și jandarmeria a organizat mai multe filtre pentru șoferii care au venit cu mașinile la eveniment. Slujba a avut loc pe o scenă instalată special în fața unei grote, iar credincioșii au stat în ploaie într-un perimetru delimitat special. Pelerinajul a avut loc în ciuda reglementărilor legale, care interzic participarea la pelerinaje a cetățenilor din alte localități decât cea în care are loc evenimentul.

Articol inițial: Zeci de șoferi stau la coadă luni la filtrele organizate de poliție și jandarmerie pe drumul de acces către localitatea Ion Corvin, unde are loc o slujbă de Sfântul Andrei și un pelerinaj organizat de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului în plină pandemie, potrivit Digi 24.

Numărul participanților la slujbă e la ora 10 de câteva zeci, potrivit Ziua de Constanța.

În ciuda carantinei cvasi-generalizate din județul Constanța și a regulilor care interzic participarea la pelerinaje a cetățenilor din alte localități, zecile de participanți au venit în satul Ion Corvin, unde se găsește grota în care are loc slujba.

Pelerinajul are loc pe o vreme potrivnică, cu lapoviță și ploaie.

sursa foto: Ziua de Constanța
sursa foto: Ziua de Constanța

(Foto interior: Captură Facebook / Ziua de Constanța)

Foto sus: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Acești oameni trebuie arestați și reeducat!Sa fie trimiși la munte unde nu sunt controale. Suntem în secolul 21,nu mai avem nevoie de religie. Omul de tip nou poate trăi și fără ajutorul lui Dumnezeu. La Pitești s_a început reeducarea, rezultatele au fost promițătorare, nu înțeleg de ce s-a oprit experimentul? E timp sa reluam practicile pt a creeat omul nou multilateral dezvoltat. Succes autorităților!

  • Fix asta ziceau si comunistii. Scoli de reeducare. Cum se intoarce roata, doamne feri. Si oameni care pana anul trecut erau impotriva comunismului fix acum revin la aceleasi fraze magice.
   Cum era: drumul spre Iad e pavat cu intentii bune.

  • Esti un animal, că om nu. Oamenii cred în Dumnezeu, animalele nu. Secolul XXI va fi religios sau deloc.

 2. si se mai mira lumea ca suntem unde suntem si ne conduce de 30 de ani PSD cu PNL
  partea si mai trista este ca vor conduce in continuare
  cu putin noroc dispare natia asta in urmatorii 50 de ani

 3. De ce nu au trimis dsp politia sa închidă tot ca la Craiova.

  • Felicitări acelor oameni care au înfruntat distanta, unii traversarea fluviului Dunărea, filtrele de jandarmi și poliția! Nimic fără Dumnezeu! România nu va pieri atâta timp cât există oameni cu dragoste de Hristos și frică de Dumnezeu! Cei care îi critică nu mai sunt oameni normali, ci „oamenii noi” ai lui ceașcă. Unii, cei mai mulți nici nu realizează asta. Dumnezeu să îi ajute pe cei pe care lumina Lui le atinge creștetul. La mulți ani români adevărați! NIHIL SINE DEO !

 4. În urmă cu 100 de ani, omenirea s-a confruntat cu o provocare mult mai letală și mai covârșitoare, sub forma gripei spaniole. Cel mai important eveniment din istoria României, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, s-a desfăşurat în condiţiile unei pandemii care a făcut zeci de milioane de morţi la nivel mondial.

  În anul 1918, gripa spaniolă era în plină expansiune, în aproape toate ţările de pe glob. România nu a făcut excepţie, mai ales că ţara fusese implicată activ în Primul Război Mondial. Gripa s-a răspândit în multe ţări odată cu întoarcerea soldaţilor de pe front, afectând în principal tinerii şi având o rată de mortalitate ridicată. Se crede că a fost una dintre cele mai letale pandemii, după Moartea neagră, din secolul al XIV-lea, din istoria umanităţii.

  Dar si asa o mare oameni s-au adunat la Alba-Iulia, cu fatalai ca voi sigur nu faceam nici o unire acum 100 de ani.

 5. Romanul de rand se intoarce unde ii este locul, in grota

 6. Toate Fratiile ORTODOXE din toata tara s-au pornit in zona supravegheata de ochiul vigilent al secu. O fi bine, o fi rau ca majoritatea FRATIILOR SUNT ALACATUiTE DIN BUCOVINENI, OSENI, FAGARASENI… care descind din luptatorii din munti prigoniti de aceeasi secu!Am vazut nume precum METEA, BORZEA, CENUSA, MOTREANU, HASU, HASIU ETC..

 7. Toți participanții au acte de identitate emise de poliția din localitate? Sau au rude și au demonstrat că se duc în vizită de necesitate la acestea? Nu cred.

 8. Va rog, atunci când scrieți articole, să vă și documentați măcar puțin, așa cum o cere meseria pe care ați imbratisat-o. Nu puteți să scrieți că peștera Sfântului Andrei, un loc sacru al acestei țări, in care un sfant s-a rugat pentru binele fiecărui român și al fiecăruia dintre noi este o grota. Nu numai că lăsați loc la interpretări, dar nici nu prezentați realitatea așa cum trebuie. Nu contează dacă cel care a scris articolul este sau nu creștin ortodox, dar în calitate de jurnalist care se presupune că ilustrează realitatea, trebuie să știe exact care este denumirea locului respectiv. Având în vedere cele de mai sus, sper și aștept sa modificati in articol aceasta e/oroare. Mulțumesc!
  Un cititor fidel

  • cica nu ar fi chiar asa cum crezi . mai citeste si pe altii , poate aflii cind anume li s-a nazarit unora ca acolo a stat andrei .

 9. mult zgomot pentru nimic

 10. Felicitări acelor oameni care au înfruntat distanța, au traversat fluviul Dunărea, jandarmii și polițiștii și au participat la slujbă la Sfânta mănăstire a Sfântului Andrei! România nu va pieri atâta timp cât există oameni cu dragoste de Hristos și frică de Dumnezeu. La mulți ani români adevărați! NIHIL SINE DEO!