G4Media.ro

Zeci de copii dintr-o localitate din Galați urmează cursuri online datorită unei…

Zeci de copii dintr-o localitate din Galați urmează cursuri online datorită unei campanii de donații deschisă de doi tineri

Aproximativ 50 de elevi dintr-o localitate din județul Galați pot urma cursurile online organizate de școală după ce doi tineri s-au mobilizat și au strâns tablete, laptopuri și SIM-uri de internet pe care familiile micuților nu și le permiteau.

Proiectul celor doi donatori se numește „Ajută copiii din Berești să aibă acces la educație” și a fost posibil datorită implicării a zeci de persoane care fie au donat bani, fie direct laptopurile, tabletele sau smartphone-urile care au ajuns la elevi, noi sau second-hand dar în stare bună de funcționare.

Donatorii au strâns aproximativ 6200 de lei cu care au fost cumpărate 15 tablete și SIM-uri de internet. La acestea s-au adăugat două laptopuri, două telefoane smart și o tabletă iPad pe care le-au primit de la terți. Cei mai solidari s-au dovedit a fi foștii elevi ai școlii din Berești și cadrele didactice din instituția de învățământ.

Astfel, 20 de familii din orașul Berești, fie cu venituri reduse, fie cu mai mulți copii sau monoparentale, au fost ajutate să acopere cursurile online la care copiii lor nu puteau participa în lipsa dispozitivelor electronice.

sursa foto: Salvati Copiii Romania

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.