G4Media.ro

Zece misiuni de salvare, în ultimele 24 de ore, ale echipelor de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Zece misiuni de salvare, în ultimele 24 de ore, ale echipelor de intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD / Cel mai mic pacient avea doar o zi

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, joi, că, în ultimele 24 de ore, echipele de intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD au avut zece intervenţii. Pacienţii au fost transferaţi la diferite spitale pentru efectuarea de analize şi proceduri de specialitate, anunță News.ro.

”În ultimele 24 de ore, echipele de  intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD au efectuat la nivel naţional un număr de 10 misiuni de salvare.

Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate”, a transmis, joi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Bucureşti-Ilfov au fost solicitate pentru a efectua 4 transferuri medicale de urgenţă.

”Primul pacient, un băieţel, în vârstă de 7 zile, stabil hemodinamic, dar cu malformaţie cardiacă, a fost transportat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias la Spitalul Marie Curie. La scurt timp, un alt pacient, de sex masculin, în vârstă de 8 zile a fost transportat de la Maternitatea Giuleşti la Spitalul Marie Curie pentru consult medical de specialitate. Echipajele medicale SMURD au efectuat transferul de urgenţă a unei fetiţe născute prematur, de la Maternitatea Polizu la Spitalul Clinic ,,Profesor Doctor Alexandru Obregia”, pentru efectuarea un consult medical de specialitate. De asemenea, echipajele au efectuat un transport de la Spitalul Municipal Olteniţa (CL) la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, pentru un pacient de sex masculin, în vârstă de 3 zile, stabil cardiocirculator”, a mai precizat DSU.

Alte patru intervenţii au fost efectuate de echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Cluj.

”Prima solicitare a avut loc ieri, în cursul dimineţii, pentru un băieţel de 14 zile. Echipele medicale au efectuat un transfer în vederea consultului, de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca, la Clinica ORL Pediatrie Cluj-Napoca.

La scurt timp, echipajele au fost alocate la caz pentru efectuarea unui transport de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Imogen, a unei fetiţe de 18 zile cu diagnostic de convulsii neonatale”, a precizat sursa citată.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de doar o zi, sex masculin, cu o malformaţie congenitală, de la Maternitatea Zalău (SJ) la Clinica Ginecologie 1 Cluj-Napoca.

”Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT a fost alocat pentru efectuarea unui transfer în vederea consultului, a unei fetiţe, de la Clinica Ginecologie I Cluj-Napoca, la Clinica ORL pentru Copii Cluj-Napoca. Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD Târgu Mureş a intervenit pentru salvarea vieţii unui nou-născut în vârstă de 9 zile, diagnosticat cu afecţiuni cardiace. Micuţul a fost preluat de la Cluj-Napoca şi transportat aerian la Târgu Mureş, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, mai arată DSU.

De asemenea, echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Sibiu au efectua transferul unui nou-născut, în vârstă de doar o zi, de la Spitalul din Mediaş la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare

”Cele 10 misiuni de salvare a nou-născuţilor din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, asistenţi medicali şi conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista şi transporta pacienţi nou-născuţi cu necesităţi medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale. Aceste misiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuţii primesc îngrijirea medicală necesară în timp util”, arată DSU.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...