G4Media.ro

Zdob si Zdub & Fratii Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision…

sursa foto captura

Zdob si Zdub & Fratii Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest de la Torino

Zdob si Zdub & Fratii Advahov vor participa la cea de-a 66-a editie a celebrului concurs Eurovision Song Contest, ce va avea loc în luna mai, la Torino, Italia, cu melodia „Trenuleţul”, anunță News.ro.

Trupa Zdob si Zdub va reprezenta pentru a doua oară Republica Moldova la Eurovision, după participarea din 2005, când s-a clasat pe locul 6 în marea finală. Zdob si Zdub & Fratii Advahov au lansat melodia „Trenuleţul” la sfârşitul anului 2021.

Melodia a fost compusă într-o sesiune de creaţie în Oituz (Covasna). Magia Munţilor Carpaţi a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – „Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia şi colaborarea cu Fraţii Advahov a dat roade muzicale – un nou album, care va fi lansat anul acesta.

Single-ul „Trenuleţul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Fraţii Advahov şi energia rock’n’roll a Zdubilor.

Roman Iagupov (Zdob şi Zdub) a declarat în momentul lansării melodiei: „De mici copii veneam la gară în orăşelul Straseni, unde ne-am născut eu şi colegul de trupa Mihai Gincu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chişinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roţilor şi al şinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chişinău-Bucureşti în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob şi Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoşii muzicieni de folclor Fraţii Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă şi suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenuleţul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, speram că nu si ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl ştiţi cu toţii din spotul „Moldovenii s-au născut”.

Vasile şi Vitalie Advahov: „Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu mulţi artişti din folclor şi cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaştem de mulţi ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschişi spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieţii din Zdob şi Zdub şi am combinat vioara şi acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieşit! Suntem plini de inspiraţie şi scoatem piesă după piesă.”

Printr-o întamplare fericită, lansarea clipului Trenuleţul a coincis cu relansarea cursei de trenuri Chişinău-Bucureşti, care îşi sistase activitatea de ceva timp.

Videoclipul este o producţie BR Films, regizor Roman Burlaca.

sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Înca mai au timp sa-l mute la Kiev. Poate au parte si de invitati surpriza.

  2. Vor să schimbe versurile sa nu deranjeze naturelul simțitor al moldovenistilor.