G4Media.ro

Zboruri virtuale pentru a-l vizita pe Moş Crăciun la reşedinţa sa oficială…

Zboruri virtuale pentru a-l vizita pe Moş Crăciun la reşedinţa sa oficială din Laponia, organizate de compania aeriană Finnair/ Un bilet va costa 10 euro și nu există limită de pasageri

Compania aeriană finlandeză Finnair va oferi de Crăciun opt zboruri virtuale, la 10 euro biletul, pentru a-l putea vizita pe Moş Crăciun la reşedinţa sa oficială din Rovaniemi (Laponia), în familie şi fără a pleca de pe canapea, graţie magiei realităţii virtuale (VR), relatează EFE.

Deşi Finnair ar avea nevoie de mai multe încasări pentru a putea suplini pierderile uriaşe suferite în timpul pandemiei, este vorba de o iniţiativă caritabilă ale cărei beneficii vor fi destinate unui fond creat de UNICEF pentru a-i ajuta pe copiii afectaţi de criza provocată de COVID-19.

După cum explică Finnair într-un comunicat, experienţa va începe cu un zbor virtual la clasa întâi de aproape 30 de minute între Helsinki şi Rovaniemi, în care participanţii se vor bucura de aurora boreală în timp ce echipajul virtual al avionului va împărţi pasagerilor câteva gustări (tot virtuale).

Zborul va avea şi alte surprize pe care Finnair nu a dorit să le dezvăluie, dar participanţii se vor putea bucura de prezenţa „unui cunoscut personaj festiv”, aşezat pe un loc alăturat, înainte de aterizarea la Rovaniemi şi de a vizita atelierul lui Moş Crăciun.

În afară de comoditate şi de preţul scăzut, această experienţă are şi alte avantaje, spre deosebire de zborurile reale: nu există limită de pasageri şi nici posibilitate de „overbooking” (supravânzare de bilete).

Aceste zboruri virtuale în Laponia au fost create de Zoan, un studio finlandez specializat în VR, şi utilizează platforme grafice în trei dimensiuni (3D) Unreal Engine, care sunt folosite pentru jocurile video de înaltă calitate.

Pentru această experienţă nu este nevoie de ochelari speciali, iar un computer sau un smartphone este suficient.

Potrivit Finnair, deşi aceste zboruri încearcă să aducă puţină magie de Crăciun, presupun totodată începerea unei noi ere în care tehnologia VR va fi un element important al călătoriilor de vacanţă.

„Realitatea virtuală va ajuta pe viitor persoanele să-şi aleagă destinaţia de călătorie, să poată descoperi mai multe opţiuni disponibile şi să aleagă ceea ce îşi doreşte”, a declarat Tiina Tissari, vicepreşedintele Finnair.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Imagine de pasja1000 de la Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Da …. pe Dãncilã pe care o slãveai cand era prim ministrã,ce recomandase asemenea tuta ca sefa a executivului?! Mafiotzi cu propaganda nationalist socialista …. Placutze suedeze, decât .. ptr neo PRMistii hAUR si vechea hidrã neo bolsevica p$d !

  2. Oare trebuie Pașaport Covid sau Rabic?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.