G4Media.ro

Zara Rutherford, în vârstă de 19 ani, a intrat în istorie: e…

foto: captură video

Zara Rutherford, în vârstă de 19 ani, a intrat în istorie: e cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii

Adolescenta anglo-belgiană a aterizat în siguranță joi la prânz pe micul aerodrom belgian de la Kortrijk, la 155 de zile după decolare.

„Este pur și simplu o nebunie, venind aici, am plâns și încă o procesez ce s-a întâmplat”, a spus ea, drapată în steaguri belgiene și britanice. „Nu mă așteptam să văd atât de mulți oameni aici.”

După ce a aterizat însoțită de Diavolii Roșii – avioanele de demonstrații aviatice belgiene, Rutherford și-a îmbrățișat mai întâi mama, tatăl – ei înșiși piloți – și fratele.

Apoi, ea a ridicat triumfător certificate ale celor două recorduri mondiale pe aripa avionului pentru sutele de entuziaști ai mass-mediei și a zborului care s-au adunat pentru a-i primi acasă după cinci luni de zbor în jurul lumii.

„Sunt atât de fericită să-mi văd din nou familia și să merg acasă și să văd pisicile”, a spus ea.

Acum deține ea recordul mondial Guinness pentru cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii și cea mai tânără care a făcut-o într-un avion ultra-ușor.

Rutherford preia titlul de la Shaesta Waiz, pilotul american în vârstă de 30 de ani, care a stabilit recordul anterior în 2017.

Călătoria ei a fost criticată de câțiva aviatori proeminenți care au calificat-o „nechibzuit de periculoasă” și un risc mare din cauza că zbura singură în condiții doar vizuale. Ea a fost limitată să zboare în timpul zilei și avionul ei nu poate zbura prin nori.

Călătoria ei a suferit două luni de întârzieri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a restricțiilor Covid și a reținerii vizelor. Nici ultima etapă de la Frankfurt la Kortrijk nu a fost lipsită de complicații.

„Astăzi a fost multă ploaie și zăpadă, așa că a trebuit să mă mișc prin multe văi”, a spus ea. „I-am avut pe Red Devils după mine din Belgia și am încercat să mă concentrez pe zbor și să nu plâng.”

Primul drum pentru Rutherford a fost la un magazin din apropiere pentru sandvișul ei favorit cu carne de vită și ouă. Dar ea nu va avea prea mult timp să se relaxeze – plănuiește să zboare în Marea Britanie săptămâna viitoare pentru a-și vedea familia și prietenii.

The Times, BBC / foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...