G4Media.ro

Zaharova, o nouă ieșire bizară: Mă întreb prințul William a adus vreun…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Zaharova, o nouă ieșire bizară: Mă întreb prințul William a adus vreun proiectil cu uraniu sărăcit în Polonia

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut joi o nouă ieșire bizară, întrebându-se dacă prințul britanic William a adus obuze cu uraniu sărăcit în timpul vizitei sale în Polonia, săptămâna aceasta, transmite Sky News.

Comentariile sunt considerate a fi o referire la decizia Marii Britanii de a furniza aceste proiectile perforante pentru blindate Ucrainei.

Măsura a înfuriat Rusia, care spune că aceasta echivalează cu o escaladare nucleară a războiului.

Vladimir Putin a avertizat că Moscova va trebui să „răspundă în consecință”, în timp ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că această mișcare a dus conflictul „la niveluri noi și periculoase”.

Deși munițiile cu uraniu sărăcit nu sunt considerate arme nucleare în conformitate cu standardele internaționale, emisia lor de niveluri scăzute de radiații a determinat organismul de supraveghere nucleară al ONU să îndemne la prudență.

Zaharova susține că vizita prințului William în Polonia „înlătură orice îndoială” cu privire la implicarea Marii Britanii și a Poloniei în conflictul din Ucraina.

„Mă întreb dacă William Karlovici a adus vreun proiectil cu uraniu sărăcit trupelor sale”, a spus ea într-o postare pe Telegram.

„Karl” este termenul rusesc pentru Charles – urmând o tradiție în Rusia de a traduce în rusă numele monarhilor englezi din echivalentul lor latin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Zaharisitova !

  2. William nu, da’ Harry….îhmhîm? Ce parere aveti?

  3. Va rog, fiti ingaduitori cu Mariuta Zaharina. In aceasta perioada este…in calduri….