G4Media.ro

Xi Jinping discută la Palatul Elysée cu Emmanuel Macron şi Ursula von…

sursa foto: Gonzalo Fuentes / POOL / AFP

Xi Jinping discută la Palatul Elysée cu Emmanuel Macron şi Ursula von der Leyen

Preşedintele chinez Xi Jinping a ajuns luni, spre sfârşitul dimineţii, la Palatul Elysée, întâlnire care reprezintă începutul oficial al vizitei sale de două zile în Franţa, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, relatează AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

El a fost întâmpinat de preşedintele Emmanuel Macron în curtea palatului prezidenţial, unde a fost desfăşurată garda de onoare. Macron a declarat la sosirea omologului său că vor discuta despre Ucraina şi Orientul Mijlociu şi că este esenţială coordonarea lor în aceste chestiuni. La rândul său, Xi a spus că ţara sa vede Europa ca pe o prioritate a politicii sale externe.

Cei doi lideri urmează să aibă o întâlnire în prezenţa preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, venită pentru a aborda subiectul numeroaselor diferenduri comerciale cu Beijingul.

Xi Jinping se află în regiune pentru prima dată în cinci ani, într-un moment de tensiuni comerciale tot mai mari, în care UE investighează mai multe industrii chineze, între care exporturile de vehicule electrice, iar Beijingul investighează importurile de coniac din Franţa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează