G4Media.ro

Xi Jinping: China are nevoie de o mai bună utilizare a resurselor…

Sursa foto: Lintao Zhang / POOL / AFP

Xi Jinping: China are nevoie de o mai bună utilizare a resurselor destinate armatei „pentru a câştiga războaie” / Consolidarea şi perfecţionarea „capabilităţilor strategice integrate”, e o nouă cerinţă stabilită de PCC

China trebuie să-şi îmbunătăţească folosirea resurselor cum ar fi tehnologia, lanţurile de aprovizionare şi rezervele naţionale „pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”, a declarat miercuri preşedintele chinez Xi Jinping, care urmează să fie reales formal în acest post în cursul săptămânii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Consolidarea şi perfecţionarea „capabilităţilor strategice integrate” este o nouă cerinţă stabilită de Partidul Comunist Chinez, le-a spus Xi Jinping reprezentanţilor Armatei Populare de Eliberare, denumirea oficială a armatei chineze, şi ai poliţiei militare în timpul sesiunii anuale a parlamentului. Purtând un costum de culoare kaki militar, Xi Jinping, care anul trecut şi-a asigurat al treilea mandat de lider al partidului comunist, le-a amintit militarilor că ei sunt conduşi de partid.

„China trebuie să folosească mai bine, ştiinţa, tehnologia şi industria pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”, a indicat el, îndemnând laboratoarele naţionale să-şi accelereze cercetarea tehnologică militară astfel încât China să nu fie nevoită se apeleze la alte ţări pentru nevoile sale în sectorul Apărării.

Preşedintele chinez a cerut creşterea flexibilităţii lanţurilor de aprovizionare, intensificarea lucrărilor în infrastructură şi crearea unor rezerve naţionale cu destinaţie militară. El a evocat şi existenţa unor „riscuri strategice” pe care armata chineză trebuie să le aibă în vedere, dar nu le-a precizat.

Într-o altă intervenţie, susţinută în ziua anterioară, Xi Jinping a avertizat că ‘ţări occidentale, conduse de Statele Unite, au pus în aplicare o politică de îngrădire, de încercuire şi de represiune împotriva Chinei, ceea ce a condus la provocări fără precedent pentru dezvoltarea ţării’.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tioinping este un băiat inteligent, păcat ca este chinez.