G4Media.ro

Whatsapp amână din nou aplicarea noilor reguli de confidențialitate

Whatsapp amână din nou aplicarea noilor reguli de confidențialitate

Serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook a anunţat vineri o nouă amânare a aplicării stricte a noilor reguli de confidenţialitate, care au fost criticate de unii pentru că ar extinde colectarea de date de la cele două miliarde de utilizatori ai săi, informează AFP.

Compania californiană amânase deja cu trei luni, până pe 15 mai, implementarea pentru toţi utilizatorii a noilor condiţii de utilizare a WhatsApp ca urmare a îngrijorării unor utilizatori care s-au temut că mesageria va împărtăşi informaţiile cu compania mamă Facebook.

WhatsApp a indicat vineri pe site-ul său că nu va întrerupe în mod direct accesul utilizatorilor care refuză noii termeni, ci le va trimite în continuare memento-uri.

Potrivit platformei, noile reguli schimbă modul în care agenţii de publicitate care utilizează WhatsApp pentru a comunica cu clienţii lor pot partaja date cu Facebook. Însă în opinia criticilor, o astfel de schimbare deschide posibilitatea unei partajări mai largi a datelor cu Facebook.

„Nu vor fi suprimate conturile nimănui sau nimeni nu va pierde capacitatea de a folosi WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări”, a asigurat platforma vineri.

Utilizatorii vor primi însă memento-uri ‘persistente’ privind noua politică şi riscă să piardă încetul cu încetul accesul la unele funcţii dacă nu sunt de acord cu noii termeni. Aceştia vor putea astfel continua să primească apeluri audio şi video pentru o perioadă de timp fără a putea accesa lista de mesaje. După câteva săptămâni, nu vor mai putea primi mesaje şi apeluri.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce mârlănie! Unghia în gâtul utilizatorilor.
    WhatsApp merită să dispară pentru această atitudine, care face din oameni obiecte. Dacă limitează accesul la mesaje este echivalent cu interzicerea utilizării. Eu aș fi de acord cu un WhatsApp pentru care plătesc o sumă lunară, dar să nu îmi ia datele. Zuckerberg a promis cândva, după scandalul Cambridge Analytica, o variantă Facebook cu plată și fără colectare de date personale dar a “uitat” repede de asta.
    În ce perioadă din istorie, cu excepția celor totalitare, a existat o astfel de supraveghere în masă a celor mai intime discuții între oameni?

  2. Nu e ca si cum nu avem optiuni si suntem legati de Whatsapp. Exista si alte aplicatii care au servicii chiar mai bune ca Whatsapp, deja foarte multa lume migreaza pe Telegram sau pe Signal.
    Santajarea utilizatorilor nu este o solutie, sincer Facebook deja isi baga nasul in prea multe.

  3. GBwhatsapp asu Vmos. Minim.

  4. Este motivul pentru care nu am cont la WhatsApp, cind am văzut cite date personale îmi cer, am renunțat… ; și supraviețuiesc, bine merci, fără el!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.