G4Media.ro

Washingtonul va crește masiv livrările de gaze către Marea Britanie

Foto: Energy.gov

Washingtonul va crește masiv livrările de gaze către Marea Britanie

Statele Unite vor crește considerabil livrările de gaze către Marea Britanie, ca parte a unui acord de parteneriat pentru securitate energetică anunțat miercuri. „În anii următori, SUA intenționează să dubleze cantitatea de gaz exportată în Marea Britanie față de 2021, pentru a asigura securitatea aprovizionării și a reduce volatilitatea prețurilor”, potrivit unui comunicat al guvernului britanic citat de Le Figaro.

Washingtonul vizează exporturi de 9-10 miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate în cursul anului viitor prin intermediul terminalelor britanice, cu scopul de a „umple instalațiile de stocare a gazelor”, continuă comunicatul. În cadrul noului parteneriat, Statele Unite și Regatul Unit vor „lucra pentru a reduce dependența globală de exporturile de energie rusească, pentru a stabiliza piețele energetice și pentru a-și consolida colaborarea în domeniul eficienței energetice, al energiei nucleare și al surselor regenerabile”, se arată în comunicat.

Aceste eforturi vor fi conduse de un nou grup de acțiune SUA-Marea Britanie, format din înalți oficiali britanici și americani, care se va reuni pentru prima dată joi. Prețurile la energie au crescut vertiginos de la redeschiderea economiei după vârful pandemiei Covid-19 și s-au accelerat și mai mult de la începutul invaziei britanice în Ucraina, ceea ce a dus la creșterea inflației în multe părți ale lumii și la o criză a costului vieții.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Unde se pot gasi mai multe informatii despre invazia britanica in Ukraina??? Please correct that ASAP.

    • In dulap la ala care iti reguleaza nevasta in timp ce tu stai ca un bezmetic pe forumuri, acolo le gasesti 😆 🤣 😂

    • Multi cre tini – sau vanduti rusnacilor – are biata tara ROMANIA ! Mai mare scarba ! pentru tradatiri !